Juncker ylisti suomen kielellä maamme talkoohenkeä: "Juuri mitä tarvitsemme tuleviin kuukausiin" – puhui myös Rinteestä kaverillisesti etunimellä

21:30
MTV Uutiset Live oli paikalla Junckerin ja Rinteen tiedotustilaisuudessa – näin Juncker yltyi kehumaan Suomea!

Euroopan komission väistyvä puheenjohtaja Jean-Claude Juncker piti hetki sitten pääministeri Antti Rinteen kanssa tiedotustilaisuuden. MTV Uutiset Live seurasi tapahtumien kulkua.

Komissio ja Suomen hallitus pitivät yhteiskokouksen, jota seurasi Junckerin ja Rinteen lehdistötilaisuus. Juncker yltyi heti tilaisuuden alussa kehumaan saamaansa vastaanottoa Suomessa, ja puhui maamme pääministeristä tuttavalliseen sävyyn hänen etunimellään.

– On totta, että Suomessa on usein Euroopan kylmin ilmasto, mutta lämpimin vieraanvaraisuus, Juncker kehui.

Hänen mukaansa EU tarvitsee nyt johtajuutta ja stabiiliutta, jotka ovat Junckerin mielestä suomalaisuuteen, sekä etenkin Antti Rinteeseen liitettäviä ominaisuuksia. 

– Uskon, että meillä on hyvät syyt olla optimistisia aloittaessamme puheenjohtajuuden Suomessa, koska Suomi on todistanut johtajuuttaan unionissa. Suomi on aina valinnut eurooppalaisen tien.

Juncker innostui Rinteen "talkoista"

Juncker kertoi erityisesti ilahtuneensa suomalaisesta konseptista – nimeltä talkoot – mitä hän toisti ehdalla suomen kielellä.

– Talkoot. Helppo ääntää, mutta hankala kääntää. Talkoot tarkoittavat yhteisöä, joka työskentelee yhdessä ystävinä ja naapureina saavuttaakseen yhteisen tavoitteen. Juuri sitä tarvitsemme tuleviin kuukausiin, hän ennakoi Suomen puheenjohtajuutta.

Suomella edessä haasteita

Tänään aiemmin aamupäivällä Rinne kuvasi eilen komissaarien kanssa pidetyn illallisen aikana käydyn keskustelun ilmapiiriä "avoimeksi ja reiluksi". Hän ei kommentoinut, uskooko hän pääsevänsä väistyvän komission kanssa konkreettisiin linjauksiin.

Rinne kuitenkin muistutti komission toimivan vielä lähes Suomen puheenjohtajakauden loppuun ennen kuin uusi komissio astuu puikkoihin.

Suomen EU-puheenjohtajakauden osalta pääministeri pitää haasteellisimpina asioina brexitiä sekä ilmaston lämpenemistä.

– Tässä täytyy tehdä paljon töitä, että saadaan koko EU yhdessä vuoden 2050 päästöttömän tavoitteen taakse. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja