Pääministeri Rinne tapaa EU-komission Junckerin parhaillaan kasvotusten – Rinne hehkutti jo eilen käytyjä keskusteluja, mutta saadaanko mitään aikaan?

3:55
Rinnettä haastateltiin MTV Uutiset Livessä.

Euroopan komission vierailu Suomessa päättyy tänään. Komission väistyvä puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaa parhaillaan pääministeri Antti Rinnettä kahden kesken. MTV Uutiset Live seuraa keskustelujen kulkua.

Säätytalolta MTV Uutisten tavoittama Rinne kertoi, että yhteiskokouksessa tullaan käymään läpi tulevan EU-kauden agendaa suomalaisten näkökulmasta.

– Kuullaan komission näkökulmaa siihen, miten asioita kannattaa viedä eteenpäin, Rinne sanoi.

Rinne kuvasi eilen komissaarien kanssa pidetyn illallisen aikana käydyn keskustelun ilmapiiriä "avoimeksi ja reiluksi". Hän ei kommentoinut, uskooko hän pääsevänsä väistyvän komission kanssa konkreettisiin linjauksiin.

Rinne kuitenkin muistutti komission toimivan vielä lähes Suomen puheenjohtajakauden loppuun ennen kuin uusi komissio astuu puikkoihin.

Suomen EU-puheenjohtajakauden osalta pääministeri pitää haasteellisimpina asioina brexitiä sekä ilmaston lämpenemistä.

– Tässä täytyy tehdä paljon töitä, että saadaan koko EU yhdessä vuoden 2050 päästöttömän tavoitteen taakse.

Komissio ja Suomen hallitus pitävät yhteiskokouksen kello 11, jota seuraa Junckerin ja Rinteen lehdistötilaisuus. Ohjelmassa on myös presidentti Sauli Niinistön isännöimä lounas Presidentinlinnassa.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja