Mainos

Sähköt yhä poikki tuhansilta Etelä-Suomessa

Kaikkia runsaan lumentulon aiheuttamia sähkökatkoja ei saada korjattua tänään. Korjaustyötä ovat haitanneet huono keli ja pimeys.

Sähkökatkojen korjaaminen etenee hitaasti Etelä-Suomessa. Sähköt puuttuvat edelleen noin 16 000-17 000 taloudelta Fortumin verkossa.

Korjaustyötä hankaloittavat pimeys ja huonot keliolosuhteet. Yhtiön mukaan kaikkia runsaan lumentulon aiheuttamia sähkökatkoja ei saada korjattua tämän vuorokauden aikana.

Sähköjä on poikki Vihdin, Lohjan, Siuntion, Tuusulan, Hyvinkään, Riihimäen ja Hausjärven alueilla.

Runsas lumentulo on myös vaikeuttanut liikennettä maanteillä ja merellä. Tiehallinnon mukaan ajokeli on yhä huono tai erittäin huono lähes koko maassa.

Laajoja sähkökatkoksia

Sähkölinjojen läheisyydessä kasvavien puiden päälle on satanut runsaasti märkää lunta. Puut ovat lumen painosta taipuneet sähkölinjoille aiheuttaen laajoja katkoksia. Pelkästään Fortumilla oli eilisen päivän mittaan verkkoalueellaan 25 000 sellaista asiakasta, joiden talous oli sähköä vailla.

Lisäksi sähköttä oli päivän aikana yli 8300 E.ONin taloutta Espoossa ja Kirkkonummella. Katkokset kestivät alle tunnista muutamaan tuntiin. Kaikki saivat sähkönsä takaisin kello 17:n tietämissä, kertoi käyttöpäällikkö Jarmo Ström.

- Vattenfallilla oli päivän mittaan 3000-4000 asiakasta, jotka kärsivät sähkökatkoista Päijät-Hämeessä: Asikkalassa, Heinolassa ja Vääksyssä. Katkot kestivät tunnista neljään tuntiin, arvioi käyttöpäällikkö Markku Vänskä.

Talviukkonen jyrähteli

Talviukkonen ravisteli Etelä-Suomea eilisaamun ja aamupäivän aikana. Mereltä mantereelle kulkeutunut kylmä rintama toi mukanaan lumisateiden lisäksi rakeita, ukkosta ja salamointia.

Tiehallinto antoi varoituksia erittäin huonosta ajokelistä. Liikennettä maanteillä on haitannut tuulen lisäksi sakea lumisade.

Myös merellä olosuhteet ovat olleet kehnot. Osa Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivistä pika-aluksista jäi satamiin huonon sään vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.