Sähköpotkulautailu saattaa käydä kalliiksi Singaporessa – törttöilijälle voi napsahtaa tuntuva sakko- tai vankeusrangaistus

Sähköpotkupyöräilijät tuoneet pääkaupunkiseudun päivystyksiin jo lähemmäs 200 potilasta – asiantuntija muistuttaa kypärän käytöstä 2:04
Sähköpotkupyöräilijät olivat tuoneet heinäkuun puolivälissä pääkaupunkiseudun päivystyksiin jo lähemmäs 200 potilasta.

Singapore on kieltänyt sähköpotkulaudalla ajamisen jalkakäytävillä. Jatkossa potkulautoja saa käyttää vain pyöräteillä ja puistoja yhdistävillä reiteillä.

Vuoden loppuun asti useimmat kieltoa rikkovat selviävät varoituksella, mutta vuodenvaihteen jälkeen voi seuraamus olla kahden kuukauden vankeustuomio ja 2 000 dollarin eli 1 300 euron sakko.

Sähköpotkulaudat ovat nousseet Singaporessa suureen suosioon, mutta onnettomuuksia on ollut paljon. Laturit ovat aiheuttaneet tulipaloja, ja syyskuussa tapahtuneessa törmäyksessä kuoli iäkäs pyöräilijä. Singaporen viranomaiset perustelivat uusia sääntöjä jalankulkijoiden turvaamisella.

Singaporessa kiellettiin jo aiemmin sähköpotkulautojen käyttö kaduilla. Lisäksi sähköpotkulaudoille on määrätty enimmäisnopeus ja rekisteröintipakko.

Lue myös:

    Uusimmat