Mainos

Sähköliitto joutuu maksamaan 8 000 euron korvaukset yli 40 jäsenelleen

Sähköliitto joutuu maksamaan korvauksia Kemijärvellä ja Haminassa irtisanotuille jäsenilleen. Korkein oikeus (KKO) on pitänyt ennallaan hovioikeuden tuomion korvauksista. 

Stora Enso sulki paperitehtaat Kemijärvellä ja Haminan Summassa vuonna 2008. Sulkemisen vuoksi pääosa työntekijöistä irtisanottiin. Osa heistä kuului Paperiliittoon, osa Sähköliittoon.  

Paperiliitto nosti kanteen irtisanomisiin johtaneista yt-neuvotteluista. Työtuomioistuin tuomitsi Stora Enson maksamaan Paperiliiton jäsenille hyvitystä yhteistoimintalain vastaisesta menettelystä. 

Sen sijaan Sähköliitto ei nostanut yt-neuvotteluista kannetta, vaikka liiton hallitus oli päättänyt tutkia neuvottelut ja tarvittaessa riitauttaa ne. Liitto oli julkaissut kotisivuillaan tiedotteen, jonka mukaan riitauttaminen käytännössä merkitsisi Stora Enson haastamista oikeuteen. 

Sähköliittoon kuuluneet irtisanotut työntekijät vaativat liitoltaan vahingonkorvausta. Työntekijät katsoivat, että heiltä oli Sähköliiton laiminlyönnin vuoksi jäänyt saamatta hyvitys, jonka he olisivat saaneet, jos kanne olisi nostettu. 

KKO totesi hovi- ja käräjäoikeuden tavoin, että Sähköliitto oli velvollinen korvaamaan irtisanotuille työntekijöille aiheutuneen vahingon. KKO:n mukaan irtisanotuilla työntekijöillä oli perusteltu aihe luottaa siihen, että Sähköliitto valvoo heidän etujaan ammattiyhdistyksille yleisesti kuuluvalla tavalla. 

Korkein oikeus ei ottanut kantaa korvausten määriin. Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus ovat velvoittaneet Sähköliiton maksamaan vahingonkorvausta 8000 euroa henkeä kohti. Korvauksen saajia on yli 40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.