Mainos

Sähköisten yo-kirjoitusten suurin ongelma kustannukset: Lukion käyminen maksaa jo tuhansia

4:29

Lukion käyminen maksaa jo tuhansia euroja. Sähköisten ylioppilaskirjoitusten myötä tutkintoa varten täytyy hankkia myös oma tietokone.

Sähköiset ylioppilaskirjoitukset ovat sujuneet palautteen perusteella pääosin hyvin, kertoo Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Pietu Heiskanen.

Järjestelmän suurimpia ongelmia on kustannukset. Tietokone, jota sähköisissä ylioppilaskokeissa käytetään ja johon kokeissa käytettävä käyttöjärjestelmä asennetaan, täytyy hankkia itse. Vaikka kone voi olla vanhakin, sen täytyy täyttää joitain vaatimuksia, jotta sitä voi käyttää kokeessa.

Lukion käymisestä tietokoneiden hankkimisineen on tullut niin kallista, että Heiskaselle on tullut paljon kyselyistä siitä, onko se reilua.

– Kustannukset, mitä lukion käymisestä tulee, ovat valtaisat: tuhansia euroja. Saammeko kaiken osaamispotentiaalin hyödynnettyä, jos nostamme kustannuksilla kynnystä lähteä lukioon? Heiskanen kysyy.

Heiskanen näkee kuitenkin hyviäkin puolia tekniikan hyödyntämisessä lukio-opetuksessa.

– Sähköisellä alustalla on paljon potentiaalia – sen avulla pystyy käyttämään vaikka erilaisia tehtävätyyppejä. Siitä voidaan toki keskustella, käytetäänkö sitä nyt tehokkaasti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.