Mainos

Sähköautojen nopeusennätys uusiksi – kaikkien aikojen ennätys vielä hyvin, hyvin kaukana

Monacolaisyrityksen ja yhdysvaltalaisen yliopiston yhteistyönä syntynyt ajoneuvo on tehnyt sähköautojen uuden nopeusennätyksen.

Monacossa majaileva Venturi löi hynttyyt yhteen Ohion yliopiston kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Venturi Buckeye Bullet VBB-3.

VBB-3 on hiljattain tehnyt Bonnevillen suola-aavikolla sähköautojen nopeusennätyksen. Ennätysyrityksen keskinopeudeksi mitattiin 548,78 kilometriä tunnissa. Auton huippunopeus oli parhaimmillaan 576,14 kilometriä tunnissa.

Venturi on aiemminkin rikkonut sähköautojen ennätyksiä VBB-2- ja VBB-2.5-ajoneuvoillaan. Yli kolme kertaa aiempia malleja tehokkaampi VBB-3 kuitenkin murskasi aiemmat ennätykset.

VBB-3:n sähkömoottorit tuottavat yli 3 000 hevosvoimaa. Vääntöä on yli 2 700 newtonmetriä.

VBB-3:n kolme aiempaa ennätysyritystä menivät mönkään keliolosuhteiden vuoksi, mutta neljännellä kerralla kaikki onnistui. 

Auto on suunniteltu rikkomaan 400 tuntimailin (643,74 km/h) maaginen raja, eikä tiimi aio levätä ennen kuin tavoite on saavutettu.

Ei hätyyttele maa-ajoneuvojen ennätystä

Maa-ajoneuvojen nopeusennätyksenä pysynee vielä hetken aikaa vuonna 1997 hävittäjälentäjä Andy Greenin Thrust SSC -autolla ajama 1 227,985 kilometriä tunnissa. Tätä ennätystä yritetään rikkoa lokakuussa 2017 Bloodhound SSC:llä, jonka uskotaan yltävän jopa 1 600 kilometrin tuntinopeuteen.

7 500 -kiloisessa Bloodhound SSC:ssä on käsittämättömät 135 000 hevosvoimaa. Se tarvitsee ennätysyritykseensä vähintään 16 kilometriä.

Kirjainyhdistelmä SSC tarkoittaa super sonic caria, yliääniautoa.

2:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.