Sähköautojen latausverkoston rakentaminen alkaa Pohjois-Savossa – pääväylien varteen pikalatauspisteitä

Savon Voima avaa sähköautojen latausverkostonsa viisi ensimmäistä latauspistettä syksyllä 2017.

Sähköyhtiö Savon Voima on rakentamassa sähköautojen julkista latauspisteverkostoa Pohjois-Savoon. Viisi ensimmäistä latauspistettä valmistuu syksyn 2017 aikana Matin ja Liisan asemalle Lapinlahdelle, Rautalammin kunnantalolle, Piazzaan Tahkovuorelle, Koskelon matkailukeskukseen Suonenjoelle sekä Lentokapteeniin Savon Voiman pääkonttorille Toivalaan.

Latauspisteverkostoon eivät kuulu pelkästään fyysiset latauspisteet vaan sen tueksi rakennetaan myös tietojärjestelmä latauspisteiden seurantaan, laskutuksen hallinnointiin ja asiakaspalvelun toimintaan. Latausverkoston palvelualustaksi on valittu Fortumin Charge & Drive -alusta.

– Savon Voima haluaa ennakoida tulevaa ja tukea sähköautoilun kasvua Suomessa. Tämän vuoden aikana rakennettavat latauspisteet mahdollistavat liikkumisen koko maakunnan alueella. Omien latauspisteiden lisäksi laajennamme palveluvalikoimaamme tarjoamalla sähköautojen latauspisteitä myös muille yrityksille, Savon Voiman toimitusjohtaja Arto Sutinen kertoo.

Savon Voiman tavoitteena on rakentaa kattava sähköautojen latausverkosto sen omalle toimialueelle.

Vilkkaimpien pääväylien varrelle rakennettavat pisteet ovat pikalatauspisteitä, joissa täyssähköauton voi ladata puolessa tunnissa. Tulevaisuudessa latausnopeus kasvaa entisestään.


---

Jaakko vastaanotti Suomen ensimmäisen Tesla Model X:n 4:08

Lue myös:

    Uusimmat