Sähköautoilija kitkutti Lidlin laturille lähes tyhjällä akulla, sitten kiehahti: "Kaikki epäkunnossa!" – näin vastaa ketju

Lidl ilmoitti viime viikolla muuttavansa myymälöidensä yhteydessä olleet ilmaiset sähköautojen latauspisteet maksullisiksi. Osa sähköautoilijoista on iloinnut muutoksesta, sillä vapaita latauspaikkoja uskotaan riittävän tulevaisuudessa paremmin niitä oikeasti tarvitseville, mutta toisia kismittää latureiden – nyt maksullisten sellaisten – toimintavarmuus.

– On ottanut jo viikkoja päähän Lidlin sähköautojen latauspaikat. Kaikki epäkunnossa! parahtaa toimitukseen yhteyttä ottanut lukija.

Hän kertoo ärsyyntyneensä pariin kertaan pahasti kitkutettuaan lähes tyhjällä akulla Lidlin pihaan vain huomatakseen, että latauslaite onkin ollut epäkunnossa. Ärsyyntyneiden autoilijoiden kokemuksia löytyy myös sosiaalisen median sähköautoryhmistä, joissa Lidlin latureiden toimintavarmuus on puhuttanut aiemminkin.

Lidlin kiinteistöpäällikkö Arttu Puhakka kertoo MTV Uutisille ymmärtävänsä asiakkaiden harmituksen.

– On meidänkin näkökulmasta valitettavaa, jos tietty latauspiste on pitkään epäkunnossa tai siinä oleva vikatilanne toistuu lyhyen ajan sisään, hän toteaa.

Puhakan mukaan Lidlin laturit ovat vilkkaassa käytössä ja vikojakin toisinaan ilmenee. Hän kertoo MTV Uutisille, että perjantai-iltapäivänä Lidlin 86:sta latauspisteestä viisi oli pois käytöstä huollon vuoksi.

Osa vioista saadaan kuntoon etäohjauksella, osa vaatii käynnin paikan päällä.

– Korjaustoimenpiteet ja korjauksen kesto vaihtelevat täysin vian syystä riippuen ja korjausajat vaihtelevat suuresti esimerkiksi varaosien saatavuuden mukaan. Viat tietysti pyritään korjaamaan mahdollisimman pian, Puhakka toteaa.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Onko nyt oikea aika ostaa sähköauto? 0:52
KATSO MYÖS: Onko nyt oikea aika ostaa sähköauto?

Näin teet vikailmoituksen

Puhakka kiittelee asiakkaita, jotka ovat tehneet ilmoituksia toimimattomista laitteista. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla laitteen kyljessä olevaan teknisen tuen puhelinnumeroon, joka päivystää vuorokauden ympäri ja pystyy tarkistamaan laitteen vikatilanteen etänä.

Puhakka suosittelee sähköautoilijoita käyttämään Lidl Plus -sovellusta, johon on lisätty tietoa muun muassa siitä, missä latauslaitteita on vapaana.

– Latureiden toimintavarmuus on meille luonnollisesti tärkeää. Tavoitteenamme on tuoda lisäarvoa asiakkaille, mikä onnistuu vain ehjillä latauslaitteilla, hän toteaa.

Lidl aikoo tuoda sähköautojen latauspisteet kaikkien myymälöidensä yhteyteen vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat