Saga Andersson täräytti puhtaalla sarjalla MM-finaaliin: "Berliinin raja pilannut alkukauden"

Seiväshyppääjä Saga Andersson puhtaalla sarjalla finaaliin nuorten MM-kisoissa 2:13

Seiväshyppääjä Saga Andersson selviytyi tiistaina finaaliin nuorten MM-kisoissa Tampereella. Kiekkokarsinnasta finaalipaikan lunasti Helena Leveelahti.

Andersson teki puhtaan sarjan ylittämällä 395, 410 ja 420.

– Se kävi yllättävän helposti. Mulla oli varma tunne, mutta toisaalta, kun en saanut verkkahyppyjä, niin oli isompi tsäänssi, ettei mene hyvin kisassa, Andersson kertoi MTV Sportille.

– Tänään mä ajattelin vain tekniikkaa. En ajatellut päästä ylitse tietystä korkeudesta. Se varmaan auttoi. Juoksu tuntui tänään hyvältä, 18-vuotias seiväshyppääjä niputti.

Seiväshypyn finaali käydään torstaina kello 18.20 alkaen. Andersson arvioi, että mitalille päästäkseen on ylitettävä 445 tai 450.

– Kultaan täytyy ylittää 450. Niin monella oli niin korkeita ja varmoja hyppyjä, että se kyllä vaaditaan.

Anderssonin kauden paras tulos on 439, joka on kuusi senttiä Berliinin EM-rajasta.

– Berliinin raja on pilannut vähän alkukauden. Aina kun tulee 445, tulee ajateltua, että se on rajakorkeus. Se on ollut liian iso raja mulle. Nyt keskityn vain finaalissa hyppäämään niin korkealle kuin mahdollista.

Leveelahti kiekkokarsinnan kakkonen

Suomalaisurheilijoista Helena Leveelahti oli kiekkokarsinnan kakkonen toisella kierroksella heittämällään 54,87 kantaneella kaarella.

– Odotin tällaista tulosta, hyvä heitto tähän väliin. Ekan heiton otin rennosti, vähän varmistelin. Tuli se 51, siitä lähdettiin hakemaan reippaampaa heittoa. Se 54 oli hyvä heitto tähän väliin, pääsin heittämään eteenpäin, ei ihan jäänyt takapainoiseksi. Rento, hyvä heitto, Leveelahti sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Ennen torstaista kiekon finaalia Leveelahdella on keskiviikkona ohjelmassa kuulan karsinta. Siinäkin lajissa hän tavoittelee loppukilpailupaikkaa.


Lue myös:

    Uusimmat