Sade rummutti rockin tahtiin Provinssissa

Provinssi 2010 sade

Järjestyksessään 32. Provinssirock on sujunut sateisissa mutta muuten myönteisissä tunnelmissa.

Perjantain äänekkäin ja innokkain yleisö löytyi X-Stage -teltasta iltakymmenen jälkeen. Australialaislähtöinen elektropop-yhtye Pendulum villitsi teltan ääriään myöten täyttäneen nuorison äänekkääseen huutoon jo varttia ennen lavalle nousemistaan.

Elokuvatähden musiikkia...

Puolen yön jälkeen samanlainen kuumeisen odotuksen tunnelma vallitsi päälavan edustalla. ”Voisin kuolla puolestasi, Jared”, teinityttö huusi yleisön joukosta vähän ennen keikan alkua.

Kyse oli 30 Seconds To Mars -yhtyeestä, joka tunnetaan U2-vaikutteisesta poprockistaan mutta ennen kaikkea laulajastaan Jared Letosta. Sen lisäksi, että Leto on menestynyt muusikkona, hän on tehnyt komean uran myös näyttelijänä.

Leton karisma puree yleisöön yhtä lailla valkokankaalla ja lavalla, mutta punaisen irokeesin alla kukkoilevaa rocktähti-Jaredia hädin tuskin tunnistaa siksi Hollywood-hurmuriksi, joka on tehnyt muun muassa upean pääroolin Unelmien Sielunmessu -elokuvassa.

...ja elokuvamaista musiikkia

Kello viiden jälkeen lauantaina YleX-teltta oli melkein yhtä täynnä kuin edellisiltana Pendulumin aikaan. Osa teltan ihmisistä oli lähinnä paossa juuri alkanutta rankkasadetta, mutta pääsyy ihmispaljouteen taisi kuitenkin olla suomipopin huipulle noussut laulaja-lauluntekijä Chisu.

28-vuotiaan Chisun hitaat sävelmät, kuten Miehistä viis ja Yksinäisen keijun tarina muistuttavat mahtipontisuudessaan elokuvamusiikkia, mutta samalla ne ovat iskeviä ja tarttuvia. Chisun bändi soittaa ammattimaisin ottein ja tuo biiseihin jazzmaista groovea; Chisun kahdella studioalbumilla iso osa taustoista on tehty tietokoneilla.

Myöhemmin lauantai-iltana ihmiset ovat parhaansa mukaan yrittäneet nauttia suosikkibändeistään, mutta tunteja jatkunut kaatosade vaikuttaa väkisinkin tunnelmaan.

Sateinen lauantai

Provinssirockin sää on ollut huonompi kuin vuosiin. Taivaalta alkoi valua vettä suunnilleen samaan aikaan, kun portit avattiin kuudelta perjantai-iltana. Sää poutaantui avauspäivän iltaa kohti, mutta suurin osa lauantaista on taas kulunut vetisissä merkeissä.

Tapahtuma-alueella ei ole tarvinnut kärsiä ihmistungoksesta, sillä lippujen ennakkomyynti oli heikohkoa eikä huono sää innosta viime hetken lähtijöitä. Provinssirockissa oli avauspäivänä vajaat 20 000 kävijää. Viime vuodesta laajennetulle festarialueelle olisi mahtunut 27 000 kävijää.

Tapahtuman järjestäjät kuitenkin odottavat suurinta kävijämäärää sunnuntaille, jonka pääesiintyjä on huippusuosittu saksalaisyhtye Rammstein.

Tämän kesän Provinssirockin muita kansainvälisiä vieraita ovat muun muassa rap-yhtye Cypress Hill, tanskalainen Mew ja brittibändi Bullet For My Valentine.

Lue myös:

    Uusimmat