Mainos

Sade karkottanut huvipuistokävijät – sisäleikkipuistoissa riittää vilskettä

Kylmä alkukesä on verottanut etenkin säästä riippuivaisten lomanviettopaikkojen, kuten huvipuistojen ja uimarantojen kävijämääriä.

Muun muassa Helsingin Linnanmäen, Kouvolan Tykkimäen, Vaasan Wasalandian ja Naantalin Muumimaailman kävijämäärissä sade on aiheuttanut notkahduksen.

– Koleat säät ovat verottaneet kävijöitä ja olemme tavoitteista hieman jäljessä. Kesäkuu on etenkin lähialueiden ihmisten kävijäaikaa, heinäkuussa tulevat kauempaa Naantaliin tulleet lomailijat, jotka tulevat sitten Muumimaailmaan oli sää mikä tahansa. Tällä hetkellä meillä on ollut ulkomaisia turisteja Muumeja katsomassa, kertoo alkukesästä Muumimaailma Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

– Sade näkyy meidän kävijämäärissä ihan selkeästi. Eilen, juhannussunnuntaina, joka oli tavattoman kolea Helsingin seudulla, meillä oli muutama tuhat kävijää. Toissapäivänä, lauantaina, kun oli keli parempi, meillä oli toistakymmentätuhatta kävijää. 10 000 kävijän ero siis heti, toteaa Linnanmäen Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Wasalandian toimitusjohtaja Tuomas Luukkosen mukaan vaasalaisen huvipuiston paras sesonki on heinäkuussa.

– Ilma on vaikuttanut kävijämääriin. Näkyy kyllä, esimerkiksi vesipuistoissa harva tarkenee veteen mennä.

Kouvolan Tykkimäellä panostettiin vielä täksi kesäksi uuteen vesihuvipuistoon. Investointi oli noin 6,5 miljoonaa euroa.

– Totta kai tämä ottaa päähän. Pari viikkoa ennen avajaisia oli vielä hyvät säät ja sitten kun avattiin, niin nämä ilmat alkoivat. Vesipuistoon ei mennä, vaikka vedet on lämmitettyjä, Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen manaa.

– Huono sää näkyy niin, että lapsilla on päällään pipoja ja lapasia. Sade on kaikkein pahin vihollinen. 

Tampereen Särkäniemi taas kertoo, että huonot ilmat ovat vaikuttaneet yllättävän vähän. 

– Pitää muistaa, että meillä on myös sisäkohteita. Ihmiset eivät välttämättä ole huvipuistolaitteissa, mutta Delfinaario ja Akvaario vetävät sateellakin, kertoo Särkäniemen viestintäjohtaja Tiina Mörttinen.

Maauimaloissa ei ole ruuhkaa

Helsingin Liikuntaviraston kesäesimies ja liikuntapaikkamestari Inno Luoma vahvistaa, että toukokuun helteiden jälkeen kävijämäärät esimerkiksi maauimaloissa ovat lähes romahtaneet.

– Voidaan puhua melkein asiakaspaosta. Toukokuun lopun helteet toivat jopa parituhatta asiakasta ja nyt puhutaan sadoista, Luoma kuvailee tilannetta.

Lämmitetyt altaat maauimaloissa eivät tuo muuta kuin vannoutuneimmat uimarit altaaseen. Altaat ovat Helsingissä noin 26-asteisia.

– Jos aamu on kylmä, niin kyllä sen puolesta ihmiset tekee päivän ohjelmansa, eli ei välttämättä auringonpaistekaan tuo meille ihmisiä. Onneksi meidän vakioasiakkaamme eivät hylkää meitä ja tulevat uimaan oli millainen ilma tahansa. Aamuisin tulee etenkin vesijuoksijoita ja muita treenaajia.

Sade houkuttelee sisälle

Sisäleikkipuistoissa sadekeli maittaa. HopLop Oy:n henkilöstöpäällikkö Kaisa Mäkelä kertoo, että sadepäivä jopa tuplaa sisäleikkipuistojen kävijämäärät.

– Eroa on kymmeniä prosentteja, voi olla jopa kaksinkertainen kävijämäärä verrattuna aurinkoiseen päivään. Toisaalta tässäkin näkee, että vaikka aurinko tänään paistoi ulkona, niin siellä on kylmä. Meillä on ruuhkaa, koska ulkona ei ole niin mukava olla.

Sen sijaan kylpylöissä on ollut vilskettä. Ikaalisten Kylpylästä kerrotaan, että puhelimet ovat soineet kiivaasti jo ennen juhannusta.

– Kyllä ilmat on huomattu. Kyselyitä tulee jopa samalle päivälle ja viikolle, että onko vapaata. Juhannuksena meillä oli talo lähes täynnä ja päiväkävijöitä on riittänyt, kertoo Rantasipi Ikaalisten Kylpylän aluejohtaja Titta-Liina Gustafsson.

Samaa kertoo Etelä-Karjalassa sijaitseva Holiday Club Saimaan hotellijohtaja Jussi Valtola. 

– Ilmat näkyvät suoraan kävijämäärissä. Näissä korostuu vielä se, että perheet päättävät nykyään saman päivän aikana mitä tekevät ja jos ennustetaan huonoa säätä, niin sitten lähdetään vaikka kylpylään. 

– Kyllä pitää niin sanoa, että jos on huonot ilmat, niin me olemme tyytyväisiä. Meillä on kuitenkin sisäpeliaktiviteetteja sisäjääareenasta keilailuun ja Angry Birds Activity -parkiin, Valtola sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.