Mainos

Sadattuhannet ilman sähköjä Länsi-Euroopassa, myrsky tehnyt tuhojaan Irlannissa ja Ranskassa – Tour de Ski keskeytettiin

Yli 200 000 kotitaloutta on Pohjois-Ranskassa ilman sähköä myrskyn takia, kertoo sähköverkkoyhtiö Enedis. Eilisiltana myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoja Irlannissa.

Talvimyrsky Eleanorin aiheuttamat sähkökatkot ovat pahimpia Ranskan pohjoisrannikolla Normandiassa. Sähkökatkoja on ollut myös maan koillisosassa Picardien ja Champagne-Ardennen alueilla.

Eilisiltana Eleanor aiheutti tuhoja Irlannin länsirannikolla, jossa tuuli puhalsi puuskissa jopa 43 metriä sekunnissa. Tuuli aiheutti korkeita aaltoja, merenpinnan nousua, useiden teiden sulkemisia tulvimisen takia ja sähköjen katkeamisen enemmillään 150 000 kiinteistöstä. Tänään aamupäivällä sähköt olivat Irlannissa poikki vielä 27 000:lta.

Eleanor on pyyhkinyt päivän kuluessa myös Britannian länsirannikon yli. Myrskyn odotetaan nyt siirtyvät kohti Ranskan sisämaata.

Vasta eilen Carmen-myrsky katkoi sähköt noin 40 000 kotitaloudelta Bretagnessa Ranskan luoteiskulmassa.

Myös Saksassa kova tuuli, rankka vesisade ja salamointi ovat tänään aiheuttaneet vaikeuksia. Muun muassa päivän kilpailut maastohiihdon Tour de Skillä Saksan Oberstdorfissa on peruttu huonon sään takia.

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta kello 15.42.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.