Mainos

Ärhäkkä myrsky rantautui Irlantiin - Yli satatuhatta kotitaloutta ilman sähköä

Irlannissa yli satatuhatta kotitaloutta on vailla sähköjä Ophelia-hurrikaanin jäänteiden rantauduttua saarelle, kertoo BBC. Energiayhtiö ESB varoittaa, että sähköjen palauttamiseen voi kulua päiviä. Sähköttä olevat kodit sijaitsevat valtaosin maan eteläosassa.

Irlannissa kaikki koulut ja oppilaitokset on suljettu tänään varotoimena. Myös Irlannin valtionhallinnon toimipisteet pidetään suljettuina.

Irlannin ilmatieteen laitos on ennustanut tuhoisia puhureita ja rankkasateita, jotka voivat aiheuttaa tulvia. Kovan tuulen varoitukset yltävät Irlannin lisäksi Britanniaan: osaan Skotlantia, Länsi- ja Pohjois-Englantiin sekä Walesiin.

Liikenteessä on niin ikään varauduttu Opheliaan. Lounais-Irlannissa Corkin lentoasemalla peruttiin useita lentoja. Junille on asetettu nopeusrajoituksia, ja joitakin junavuoroja peruttiin maan eteläosassa.

Meteorologien mukaan Ophelia on kaikkien aikojen voimakkain näin kauas itäiselle Atlantille yltänyt hurrikaani. Näin pohjoisella alueella se on myös ensimmäinen laatuaan sitten vuoden 1939.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.