Sacha Baron Cohen esiintyi oikeistolaisena laulajana elokuvaansa varten – sai vihaiset aseiden kannattajat kimppuunsa: "Olin onnekas päästessäni pois, tulevat viikot osoittavat, onko USA yhtä onnekas"

Sasha Baron Cohen nöyryytti amerikkalaispoliitikkoa 2:29
Katso video: Näin Sacha Baron Cohen nöyryytti amerikkalaispoliitikkoa vuonna 2018.

Häpeilemättömästä huumorista tunnettu brittikoomikko kirjoittaa kolumnissaan esiintyneensä ennen vaarallista tilannetta oikeistolaisena laulajana.

Koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja Sacha Baron Cohen, 48, kertoo Time-lehden kolumnissa joutuneensa hengenvaaralliseen tilanteeseen kesäkuussa kuvatessaan uutta elokuvaansa.

– Olin kuvaamassa uutta Borat 2 -elokuvaani. Menin esiintymään aseenkanto-oikeuksia ajavien tukitapahtumaan oikeistolaisena laulajana Washingtonin osavaltiossa. Kun järjestäjät vihdoin tajusivat ja ryntäsivät lavalle, riensin lähellä olleseen pakoautoon, Cohen kirjoittaa.

Vihainen väkijoukko tukki Cohenia kuljettaneen auton kulkureitin ja alkoi takoa autoa nyrkeillään.

– Minulla oli asuni alla luodinkestävä liivi, mutta se tuntui riittämättömältä. Ihmisillä oli mukanaan puoliautomaattisia aseita. Yksi auton kulkemisen estäneistä ihmisistä sai avattua auton oven repiäkseen minut ulos, koomikko kirjoittaa.

– Käytin kaiken kehoni voiman saadakseni oven suljettua. Lopulta pääsimme pois paikalta.

Sacha Baron Cohen esiintyi aseenkanto-oikeuksia puolustaneessa tapahtumassa pukeutuneena haalariin ja tekopartaan.

Cohen huiputti yleisön laulamaan rasistisia ja antisemitistisiä hokemia esimerkiksi "Wuhanin flunssasta", joka sanoituksessa haluttiin piikittää muun muassa USA:n tartuntatautiviraston johtajaan Anthony Fauciin, sekä Barack Obamaan ja Hillary Clintoniin.

Paikalla ollut yleisö vaikutti olevan "laulajan" hokemien kanssa samaa mieltä ja intoutui laulamaan mukana.

Katso Cohenin esiintyminen alla tai täällä. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

"Tulevat viikot osoittavat, onko USA yhtä onnekas"

Yleisön osallistuminen rasistiseen lauluun ja hyökkääminen hänen kimppuunsa sen jälkeen on koomikon mielestä osoitus amerikkalaisen yhteiskunnan tilasta juuri nyt.

– Olin onnekas päästessäni pois ehjin nahoin. Tulevat viikot osoittavat, onko Yhdysvallat yhtä onnekas, Cohen toteaa kolumninsa lopussa viitaten USA:n tuleviin presidentinvaaleihin.

Borat-elokuvien lisäksi muun muassa Brüno- ja Ali G -hahmoistaan tunnettu Sacha Baron Cohen ruotii kolumnissaan yhteiskunnan epäkohtia, jotka satiiri voi tuoda esiin.

Cohen tuo esiin myös huolensa demokratian tilasta Yhdysvalloissa.

– Jopa silloin, kun Trumpia hoidetaan covid-19-tartunnan vuoksi, hän jatkaa raivoamistaan valheilla ja salaliittoteorioilla Twitterissä sellaiseen tahtiin, että on lähes mahdotonta korjata niitä. Ja vaikka Facebook blokkasi yhden Trumpin harhaanjohtavan korona-aiheisen postauksen, se toistuvasti epäonnistuu väärän tiedon leviämisen estämisessä, Cohen kirjoittaa.

– Demokratian kohtalo USA:ssa on äänestäjien käsissä. Sen kohtalo riippuu siitä, lähtevätkö äänestäjät uurnille ja valitsevat totuuden valheiden sijaan.

Borat 2 tulee katsottavaksi Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa 23. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat