Mainos

Säät sekaisin: Etelään hyytävää pakkasta, Pohjois-Lappiin jopa plussaa

Sää kylmenee loppuviikolla reilusti maan etelä- ja keskiosassa. Tuuli purevoittaa pakkasta etelässä. Pohjois-Lapissa sää sen sijaan lauhtuu.

Lunta sataa vielä tänään paikoin idässä, etelässä ja pohjoisessa. Ajokeli on sateisilla alueilla huono. Iltaa kohden sateet väistyvät itään.

Korkeapaine on vahvistumassa maan pohjoisosaan ja sää kylmenee. Torstaina lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa yleisesti -5 asteessa, perjantaina -10 asteessa.

– Tuuli purevoittaa pakkasta etenkin etelässä niin, että kymmenen asteen pakkanen tuntuu -15…-20 asteelta, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Perjantaina etelärannikolla voi tulla paikoin sakeitakin lumisateita.

Etelään kylmää ilmaa Siperiasta

Viikonloppuna tuuli heikkenee, mutta pakkanen kiristyy lähes koko maassa. Etelän kylmät ilmat kiertyvät Suomeen Siperiasta.

– Viikonloppuna sää on monin paikoin aurinkoista. Pakkasta voi olla maan etelä- ja keskiosan selkeillä alueilla 15-20 astetta, kaakossa 25 astetta.

Pilvisillä alueilla pakkaslukemat ovat -10…-15 asteessa.

Lauhin paikka loppuviikolla on Pohjois-Lapissa, mihin virtaa Jäämereltä lauhaa ilmaa.

– Pohjois-Lappiin on tulossa viikonloppuna pikkupakkasta tai plussaa, kun etelässä on paikoin kovaakin pakkasta. Sää yllättää monesti. Joskus iloisesti, joskus dramaattisesti, mutta se tekee säästä mielenkiintoisen, toteaa Aleksi Jokela.

Tammikuun loppu näyttää kylmältä ja pakkasjakso pitkältä. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ennustaa, että tammikuun loppu on Suomessa peräti 3-6 astetta keskimääräistä kylmempi.

Sään ennustettua kylmenemistä voi seurata MTV3:n sääsivuston viikon säästä. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, tiesää ja maailman sää. Tuuliennuste löytyy merisäästä.

(MTV3)

Katso keskiviikosta perjantaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.