Saara Sihvonen kertoo, mitä menestyvältä mallilta vaaditaan: "Terveellinen menestys ei koskaan tule hyvinvoinnin kustannuksella"

Saara Sihvonen raivasi tiensä mallimaailman huipulle suomalaisella sisulla 3:22
Katso video: merkittävän uran tehnyt malli Saara Sihvonen kertoo, kuinka raivasi tiensä mallimaailman huipulle

Malli Saara Sihvonen kertoo mitä nykypäivän huippumallilta vaaditaan.

Huippumalli haussa -ohjelman päätuomari ja mallikokelaiden mentori Saara Sihvonen on tehnyt merkittävän malliuran. Syksyllä alkavaa Huippis-kautta Sihvonen odottaa innoissaan ja lupailee kaudesta jännittävää ja yllättävää.

– Kausi tulee olemaan todella aito, avoin kaikille ja rehellinen. Itse toivoisin, että muotiala muuttuisi inhimillisemmäksi ja tällä tulevalla kaudella on paljon inhimillisyyttä, Sihvonen lupailee.

Sihvonen kokee tärkeäksi, että haku ohjelmaan on ollut avoinna kaikille ja se näkyy lopputuloksessa. Hän kertoo, että ohjelmassa tullaan näkemään isoja persoonia ja upeita tarinoita.

– Kilpailijat tulevat eri taustoista ja monella mallikokelaalla on paljon tärkeää sanottavaa, Sihvonen iloitsee.

Loisteliaan uran maailman catwalkeilla tehnyt Sihvonen kertoo, että mallimaailma on muuttunut paljon siitä, kun hän itse alkoi rakentamaan uraansa. Sihvonen sijoittui itse vuonna 2010 toiseksi Huippumalli haussa -ohjelmassa.

Hänen mukaansa sosiaalinen media on nykyisin vahvasti läsnä työvälineenä, jota se ei vielä 12 vuotta sitten ollut. Sihvonen on tyytyväinen diversiteettiin, joka on iso asia muotimaailmassa nykypäivänä.

Vinkkinä jokaiselle, joka haaveilee mallin työstä, Sihvonen haluaa muistuttaa työn realiteeteista. Hän kertoo monista paineista, sekä hylkäämiskokemuksista.

– Tämä on työ, joka vaatii ymmärrystä siitä, että alalla on erilaista valtapolitiikkaa. Miten käyttää rahaa viisaasti, millä tavoin kohdata vastoinkäymisiä ja kuinka rakentaa uraa pitkäjänteisesti.

– Terveellinen menestys ei koskaan tule hyvinvoinnin kustannuksella, Sihvonen kuittaa.

Huippumalli haussa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa syksyllä 2022.


Lue myös:

    Uusimmat