Tämä piirre sai Saara Sihvosen luulemaan uransa alussa, ettei hänestä olisi huippumalliksi: "Minulle huomautettiin aina...."

Saara Sihvonen raivasi tiensä mallimaailman huipulle suomalaisella sisulla 3:22
Katso video – Saara Sihvonen kertoo kuinka raivasi tiensä mallimaailman huipulle suomalaisella sisulla

Huippumalli haussa -ohjelman mentori ja päätuomari Saara Sihvonen kertoo kuinka raivasi tiensä mallimaailman huipulle.

Singaporessa asuva suomalainen malli Saara Sihvonen, 31, nähdään syksyllä Huippumalli haussa -ohjelman päätuomarina ja mallikokelaiden mentorina.

Nykyisin maailmalla työskentelevä Sihvonen kertoo muistelevansa lämmöllä 12 vuoden takaista aikaa, jolloin itse osallistui ohjelmaan kilpailijana. Sihvonen sijoittui ohjelmassa toiseksi.

– Olin tuolloin 18-vuotias, enkä yhtään osannut ajatella mihin olin itseni laittanut. Olen aina ollut seikkailunhaluinen, joten ohjelmaan osallistuminen oli innostavaa ja luonnollista, Sihvonen nauraa.

Sihvonen muistaa ohjelmassa saadun kritiikin ja muistuttaa, että onneksi mallimaailma on muuttunut positiivisempaan suuntaan. Omalla kaudellaan palaute ei aina tuntunut kovin rakentavalta.

– Olin hyvä kävelemään jo silloin, mutta minulle huomautettiin aina laiskoista silmistä ja erikoisista kasvoista. Ajattelin tuolloin, että onkohan minusta sittenkään malliksi. Onneksi olen sen verran kilpailuhenkinen, että päätin yrittää täysillä. Toki ohjelma antoi myös paljon itseluottamusta, hän pohtii.

Ohjelman jälkeen Sihvosen ura lähti hurjaan nousukiitoon. Hän kertoo olleensa onnekas, että sai taakseen hyvän ja luotettavan agentin. Mallitoimistoa pyörittävä Toni Korpineva nappasi Sihvosen siipiensä suojaan ja yhteistyö kaksikolla jatkuu edelleenkin. Sihvonen kertoo, että tiivis tukiverkosto on hyvin tärkeä.

– Perhe, ystävät ja hyvät agentuurit ovat erityisen tärkeitä, kun on pitkiä aikoja poissa kotoa. Toisinaan tunsin suurta yksinäisyyttä maailmalla ja juuri silloin läheiset olivat todella tärkeässä roolissa, Sihvonen sanoo.

Sihvosen ura kansainvälisenä mallina on kestänyt 12 vuotta. Hänet on nähty muotiviikoilla lukuisissa näytöksissä ympäri maailmaa. Lisäksi Sihvonen on esiintynyt muun muassa muotiraamattu Voguen sivuilla.

Mallinurasta haaveileville Sihvonen haluaa painottaa määrätietoisuutta, nöyryyttä ja suomalaista sisua.

– Onneksi mallimaailmassa uskaltaa nykyisin sanoa myös ei, jos jokin kuvaus- tai näytöstilanne ei tunnu omalta, Sihvonen kuittaa.

Huippumalli haussa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa syksyllä 2022.

Lue myös:

    Uusimmat