Saara Aalto ja Meri-kihlattu: Yhteiset työt ovat vahvistaneet suhdettamme

Saara Aalto ja hänen kihlattunsa Meri ovat paitsi parisuhteessa myös työkavereita.

The X-Factor -laulukilpailussa ihastuttanut laulaja Saara Aalto ja hänen managerina työskentelevä avopuolisonsa Meri Sopanen olivat perjantaina 16.9. vieraana Enbuske, Veitola & Salminen talk show’ssa. Pariskunta on puhaltanut yhteen hiileen valtavan mediahuomion keskellä.

– Me olemme tiimi. Meri on ottanut koko ajan enemmän ja enemmän vastuuta kaikesta. Joten tämä ei ole kuormittanut pelkästään minua, vaan myös Meri on saanut osansa. Yhteistyö on ehdottomasti vahvistanut suhdettamme. On ihanaa, että meillä on tällainen parisuhde, jossa voimme tehdä yhdessä töitä. En varmasti pärjäisi ilman Meriä, Aalto sanoo.

Pariskunta on tyytyväinen siihen, että saavat työskennellä yhdessä. Näin heille jää myös enemmän yhteistä aikaa.

– Jos en tekisi Saaran kanssa töitä, vaan olisin jossakin muussa työpaikassa, meille ei todennäköisesti jäisi ollenkaan yhteistä aikaa, Meri Sopanen jatkaa.

– Toisaalta jatkuvassa yhdessä olossakin on oma varjo puolensa, kun toista näkee koko ajan. Silloin täytyy vain löytää myös omaa aikaa, Aalto sanoo.

Helsingissä asuva pariskunta ei ole kokenut ennakkoluuloja parisuhteensa vuoksi, mutta ymmärtävät sen, että kaikilla seksuaalivähemmistön edustajilla ei ole yhtä onnekas asema.

– Saamme Merin kanssa jatkuvasti palautetta siitä, että olemme esimerkkinä monelle nuorelle, jotka haluisivat tulla ulos kaapista. Tiedän tositarinoita siitä, että nuoret tekevät itsemurhia vain siitä syystä, että eivät uskalla olla omia itsejään.

– Halusimme astua yhdessä julkisuuteen tämän asian kanssa juuri siitä syystä, että saisimme kumottua niitä ennakkoluuloja, joita lesbopareja kohtaan on yhä etenkin Kehä 3:n ulkopuolella.

Saara Aallon mukaan epäilijöiden pitäisi muuttaa ajattelumalliaan.

– Mielestäni kukaan ei voi kieltää kenenkään rakkautta toiseen ihmiseen. Jos minä koen rakkautta Meriä kohtaan, niin eihän kukaan voi sanoa, että sinä et voi rakastaa tätä ihmistä, koska se on väärin.

Pari aikoo avioon, kunhan Saaran kiireet hellittävät. 

– Aiomme ehdottomasti mennä naimisiin. Ei me muuten oltaisi kihloissa. Ura menee tällä hetkellä kaiken edelle ja sitten kun aika on oikea, juhlimme häitämme, Sopanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat