Säännöllinen kuorinta saa ihon hehkumaan – lue vinkit

Tuntuuko sinustakin etenkin näin pimenevien iltojen myötä, ettei iho ei enää hehku samoin kuten kesällä? Nuutunutta, sameaa ihoa kannattaakin helliä säännöllisellä kuorinnalla, jotta ihosta tulisi pehmeämpi ja heleämpi. Kuinka usein ihoa saa kuoria – ja kuinka usein on liikaa?

Oletko sinä ottanut osaksi ihonhoitorutiinejasi kuorinnan? Kauneusvinkit-sivuston Suuren Kauneuskyselyn 2013 mukaan 55 prosenttia kuorii ihonsa epäsäännöllisesti: säännöllisesti ihoaan kuori 32 prosenttia, kun taas 12 prosenttia ei ollut koskaan kuorinut ihoaan. Ihon säännöllinen kuoriminen olisi kuitenkin suositeltavaa ihon niin ulkoisen, että sisäisenkin hyvinvoinnin kannalta.

Miksi ihoa kannattaa kuoria?

Kuorinnan tarkoitus on poistaa ihon pinnalle kerääntyneitä kuolleita soluja, jotka tekevät ihon pinnasta samean ja epätasaisen vaikeuttaen muiden hoitoaineiden imeytymistä: iho saattaa myös tuntua aika ajoin karhealta ja hilseilevältä.

Kuorinta poistaa tämän ylimääräisen solukerroksen, jotta iho olisi pehmeämpi, kimmoisampi ja heleämpi. Kuorinnan säännöllinen tekeminen edesauttaa myös siinä, ettei iho tukkeudu yhtä helposti.

Millä kuorinta kannattaa tehdä? Sopivaa kuorinta-ainetta valittaessa olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että tuote vastaa oman ihon yksilöllisiä tarpeita. Onko sinulla kuiva, rasvoittuva vai herkkä iho? Hyvä nyrkkisääntö on se, että mitä herkempi iho on, sitä hellävaraisempi kuorinta-aine kannattaa valita.

Miten kuorinta tehdään? Kuorinta-aine hierotaan kostealle, puhdistetulle iholle pyörivin liikkein. Kuorinnan kanssa kannattaa olla herkkä otteissaan: kovin ottein hankaaminen voi vaurioittaa ihoa. Muista, että kasvoille ja vartalolle on omat kuorinta-aineensa. Iho kannattaa kosteuttaa kuorinnan jälkeen hoitovoiteilla-, vartalovoilla tai -öljyillä, kun iho on valmis vastaanottamaan ja hyödyntämään niiden tehot.

Kuorinta vartalolle: Kun teet vartalokuorinnan, kiinnitä erityistä huomiota kyynärpäihin, käsivarsiin ja polviin, joissa iho on karheampi. Vartalokuorinnan rentouttavaa vaikutusta voi tehostaa levittämällä tuotteen saunassa. Parhaimmat tuloksen saat, kun levität kuorinnan jälkeen karhealle iholle vartalovoita. Esimerkiksi itseruskettavat aineet sekä ihoa heleyttävät voiteet levittyvät sileälle ja hyvin kosteutetulle iholle paremmin, niin että lopputulos on siisti.

Kuorinta kasvoille: Kun kuorit kasvoja, varo eritoten herkkää silmänympärysihoa. Levitä kuorinta-ainetta kostealle, puhdistetulle kasvojen ja kaulan iholle pyörivin liikkein. Hiero kevyesti ja huuhtele lopuksi. Kasvojen kuorinnan myötä meikkikin levittyy paremmin ja kestää kauemmin.

Kuinka usein ihoa kannattaa kuoria? Normaalia, tervettä ihoa voi kuoria kerran tai kaksi viikossa. Jos sinulla on kuiva iho, kuorinta kerran tai pari kuukaudessa riittää.

Kuinka usein on liikaa? Moni saattaa sortua kuorimaan ihoaan liikaa sekä liian usein uskoen sen tuottavan tuloksia. Liiallinen kuorinta tosin aiheuttaa sen, että ihon kunto heikkenee, iho ärtyy ja altistuu herkemmin esimerkiksi auringon UV-säteilyn aiheuttamille vaurioille. Ylikuoriminen voi aiheuttaa ihossa myös tulehdusreaktion ja ihon ikääntymisprosessi voi myös nopeutua.

Merkkejä ihon liiallisesta kuorimisesta:

– Iho kuivuu herkästi

– Tietyt ihonalueet punoittavat, kutisevat ja hilseilevät

– Iho tuntuu aralta ja herkältä

– Iho tulehtuu ja ärtyy

Milloin kuorintaa ei pidä tehdä? Jos ihossasi on haavaumia, tai iho on erityisen herkkä tai arka. Kun ihosi on parantunut, voi kokeilla kuoria ihoasi erityisen hellävaraisella, päivittäiseen käyttöön soveltuvalla kuorintatuotteella. Kuivaa ihoa ei kannata myöskään kuoria usein.

Lue myös:


AVA / Katri Koskinen

Lähteet: Totalbeauty.com, Localhealth.com, Allure.com, Wikihow

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja