Mainos

Saako poliisijohto syytteet Helsingin poliisin tietolähdetoiminnasta? Ratkaisu tulee tänään

Valtakunnansyyttäjä ratkaisee tänään, nostetaanko Helsingin poliisin tietolähdetoiminnasta syytteitä poliisijohdolle.

Virkavelvollisuuden rikkomisesta epäillään muun muassa entistä poliisiylijohtaja Mikko Paateroa, entistä Helsingin poliisikomentajaa Jukka Riikosta ja Helsingin poliisilaitoksen nykyistä poliisipäällikköä Lasse Aapiota. Aapio toimi aiemmin apulaispoliisipäällikkönä.

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston tekemän esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että Helsingin poliisissa laiminlyötiin vuosien 2008–2013 aikana tietolähteiden rekisteröinti poliisin henkilörekisteriin.

Jutun keskiössä on 13 vuoden tuomion saanut Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio. Valtakunnansyyttäjä nosti syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta Aarniota ja kahta muuta Helsingin poliisissa työskennellyttä virkamiestä vastaan lokakuussa. Syytetyt ovat vastanneet poliisin tietolähdetoiminnasta Helsingissä.

Aarnion epäillään poistattaneen virkavelvollisuutensa vastaisesti Helsingin poliisin tietolähderekisteristä tietolähteiden tietoja. Aarnion epäillään myös määränneen, että uusia tietolähteitä ei rekisteröidä.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.