Saako mies itkeä naisen nähden? Naiset kertovat totuuden

Saako mies itkeä naisen nähden vai onko itkeminen heikkouden merkki? Tätä utelee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kinkkiseen kysymykseen.

"Saako mies itkeä naisen nähden? Onko se naisesta heikkouden merkki tai tekeekö se miehestä jotenkin epämiehekkään?" kysyy nimimerkki Gige AVAn naisraadilta.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

Riippuu tilanteesta. Tai en usko, että kukaan jaksaa kuunnella jatkuvasti ja joka asiasta kyynelehtivää ukkoa. Pääsääntöisesti sanoisin, että itkeminen ei tee miehestä heikkoa. Minusta se on päinvastoin hienoa, jos uskaltaa näyttää tunteensa ja pystyy liikuttumaan vaikka elokuvasta. Mutta pitäisin sitä kyllä kieltämättä aika outona, jos mieheni itkisi samojen asioiden vuoksi kuin minä! Itkupotkuraivarit on naisten juttu!
– Nainen, avoliitossa, 26


Mielestäni se, ettei mies osaa itkeä missään tilanteessa kertoo jonkinlaisesta tunnepuolen vajavaisuudesta. Henkilökohtaisesti vierastan miehiä, jotka herkistyvät helposti, mutta itkeminen on korvaamaton tapa purkaa tunteita tietyissä tilanteissa – vaikka se sitten tapahtuisi kerran kahdessa vuodessa. Siinä vaiheessa kun välit ovat miehen kanssa läheiset joko ystävyyden tai parisuhteen vuoksi, on kyynelten tirauttaminen minun silmissäni yksinomaan luottamuslause ja osoitus siitä, että miehelläkin on tunteet ja hän pystyy myöntämään heikkoutensa, joita meillä kaikilla on. Sitä faktaa on turhaa yrittää peitellä! Itkeminen jatkuvasti tekee tosin minun silmissäni miehestä epämiehekkään. En usko, että seurustelu alituiseen itkevän miehen kanssa kävisi minun pirtaani, mutta ystävänä en piittaa siitä, vaikka miehellä olisi taipumusta itkeskelyyn.
– Nainen, avoliitossa, 25


Vaikea kysymys. Itselläni on tapana tiedustella kaikilta tapailemiltani miehiltä, herkistyvätkö he esimerkiksi surullista elokuvaa katsoessaan. Olen todella mielissäni, jos ja kun vastaus yleensä on myönteinen, mutta en kyllä tunne tarvetta todistaa tällaista tapahtumaa. Jos jotain oikeasti vakavaa on sattunut, niin saa ja pitääkin itkeä – mies, joka ei koskaan itke tai näytä tunteitaan, on luotaantyöntävä. (Niin, viittaan tällä juuri sinuun, lukiopoikaystäväni, joka kirkkain silmin kerroit, ettet itkisi hautajaisissanikaan!)
– Nainen, sinkku, 27


Kyynelehtivän miehen näkeminen saa sydämeni aina liikahtamaan – positiivisesti. Kyynelehtiminen ei siis todellakaan ole heikkouden merkki. Seurustelin kahdeksan vuotta miehen kanssa, joka ei itkenyt kertaakaan näiden vuosien aikana. Se oli minusta hyvin omituista. Kyvyttömyys näyttää tunteitaan heijastuu väistämättä suhteeseen: haluaisitko sinä olla ihmisen kanssa, joka ei kykene osoittamaan todellisia ja syviä tunteitaan? Elämä väistämättä kovettaa, mutta herkkyyttä ei kannata turhaan piilottaa. Sitä paitsi, mikä onkaan seksikkäämpää kuin iso ja karhea mies, joka tirauttaa silloin tällöin myös muutaman kyyneleen liikuttuessaan?
– Nainen, parisuhteessa, 31


No totta kai mies saa itkeä naisen nähden! Jos itkettää, niin silloin pitää itkeä. Itku ei tee miehestä heikompaa tai vähemmän miehekästä. Itkulla ilmaistaan tunnetilaa, ja se on tarpeen niin miehille kuin naisillekin välillä!

– Nainen, avoliitossa, 40


Minusta olisi äärimmäisen pelottavaa, jos en olisi ikinä nähnyt miesystäväni itkevän. Herkkyys on hyve, ei synti eikä missään nimessä häpeä. Minusta on muutenkin surullista (kirjaimellisesti), että myös naisten kyyneleitä pidetään helposti heikkoutena. Se, että on tunnemaailmaltaan herkkä ja vastaanottavainen, on mielestäni kadehdittavaa vahvuutta. Jos näen miehen itkevän, herkistyvän tai hänen silmiensä kostuvan hänen kertoessaan traagisia tai koskettavia tarinoita – tai hänen kuunnellessaan sen kaltaisia tarinoita – se luo välillemme turvaa sekä luotettavuutta: hän kokee voivansa olla oma itsensä ja on turvallista näyttää tunteensa. Se jos mikä on arvokasta."
– Nainen, sinkku, 27


Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja