Saako lentokentän turvatarkastuksen läpi viedä omia eväitä? Tarkista tästä!

1:22

Jos matkalle lähtiessä ei huvita maksaa maltaita lentokenttäruoista, on tervetullut tieto, että eväitä voi – hieman lajista riippuen – viedä myös turvatarkastuksen läpi käsimatkatavaroissa.

Yllä olevalla videolla esitellään sisältä Finnairin uutta lentokonetta. 

Kiinteän ruoan kanssa lentokentän turvatarkastusporttien läpi pääsee huoletta. Näin kirjoittaa Condé Nast Traveler, joka perustaa tietonsa Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviraston TSA:n ohjeisiin.

Kiinteisiin ruokiin luetaan monien muiden muassa keksit, kovat juustot, voileivät, hedelmät, marjat ja muut kasvikset.

Asia on kuitenkin eri, mikäli ruokaa voi levittää. Levitettävä ruoka rinnastetaan nesteisiin, ihan kuten hammastahna, kosteusvoide tai huulirasva. Tällöin mukana kuljettaminen käsimatkatavaroissa on sallittua vain, mikäli tuote on korkeintaan sadan millilitran eli yhden desilitran kokoisen pakkauksen sisällä ja lisäksi suljettu yhden litran kokoiseen, läpinäkyvään muovipussiin.

Levitettäviä ruokia ovat esimerkiksi ketsuppi, tuorejuusto, maapähkinävoi tai raejuusto. Myös tölkkiruokaa kohdellaan levitettävänä ruokana.

Äidinmaidonvastikkeet, vauvanruoat ja erityisruokavalioon liittyvät nesteet ovat poikkeustapaus: niitä saa kuljettaa turvatarkastuksen läpi niin paljon kuin matkan aikana tarvitsee.

Jos tietyn ruoka-aineen sallittavuus käsimatkatavaroissa mietityttää, asian voi tarkistaa helposti Finavian sivuilta.

Lähteet: Condé Nast Traveler, Finavia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja