Saako huulipunaa käyttää joka päivä? Asiantuntijan vinkit huulten hoitoon

Tiesitkö, että huulipunan puhdistaminen on yhtä lailla tärkeää kuin silmämeikinkin? Rohtuvat, kuivuvat huulet puolestaan kaipaavat hoitoa ja huolenpitoa.

Mitä vaikutuksia sillä on, jos huulipunaa ei pese pois esimerkiksi yöksi? Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston ammatinopettaja Taina Raivion mukaan huulipunan rippeillä ja iholle jääneillä väripigmenteillä ei ole hoidollisia vaikutuksia, mutta sen poispeseminen muun meikin ohella on suositeltavaa: hoitotuotteet kuuluu laittaa aina puhtaalle iholle, jotta hoitavat ainesosat pääsevät vaikuttamaan ihoon mahdollisimman tehokkaasti.

– Huulia kannattaa hoitaa huultenhoitotuotteilla, ja niistä saa suurimman hyödyn puhtaalle iholle laitettuna. Hoitamattomat huulet kuivuvat helposti ja iho saattaa rikkoutua. Useat silmänympärysihon hoitoon tarkoitetut tuotteet soveltuvat myös huulien hoitoon, Raivio muistuttaa.

Huulimeikin poistoon ei ole juurikaan täsmätuotteita. Raivio vinkkaakin, että huulipuna kannattaa poistaa silmämeikinpoistotuotteella tai esimerkiksi puhdistusmaidolla.

– Huulipunan väripigmentit saattavat punan poiston yhteydessä levitä ympäröivälle iholle ja takertua rohtuneeseen ja juonteiseen ihoon. Tätä voidaan estää laittamalla puhdistavaa tuotetta pieni määrä vanulapulle, jolla pyyhitään rajatusti vain huulten iho, Raivio kuvaa.

– Yleensä kestohuulipuna liukenee hyvin vedenkestävän silmämeikin poistossa käytettävään meikinpoistoöljyyn.

Muista hoitaa myös huulia

Monet käyttävät huulipunaa päivittäin. Pitääkö huulipunan laittamisesta pitää joskus taukoa?

– Huulipunat sisältävät nykyisin hoitavia ainesosia, joten taukoon ei yleensä ole tarvetta. Jos huulten iho on rikkoutunut, kannattaa iho kuitenkin hoitaa ensin kuntoon, Raivio muistuttaa.

Jos huulet rohtuvat tai tuntuvat kuivilta, kannattaa panostaa hyvään huulivoiteeseen.

– Jos rikkoutuneiden huulien punaaminen tuntuu välttämättömältä, voi punan alle laittaa huulivoidetta hoitamaan ja suojaamaan ihoa. Yöksi huulille kannattaa laittaa hoitava tuote.

Lue myös:


Asiantuntija vastaa:

Lue myös:

    Uusimmat