Lämpö palaa pääsiäisviikolla, +10 ylittyy joka päivä! "Se näyttäisi pitävän pintansa pitkään" – sitä ennen on hyytävää, öisin etelässäkin 15 astetta pakkasta

Tänään ilmassa on vielä takatalven tuntua, mutta viikonloppua kohden alkaa helpottaa. Ensi viikko näyttäisi olevan jopa tavanomaista lämpimämpi.

Aamu on tuntunut hyytävältä, etenkin Sodankylässä, jossa kalisteltiin hampaita aamulla jopa -20,3 asteen pakkasessa. Lunta on tupruttanut aamuun mennessä paikoin 20 senttimetriä Pohjois-Savossa, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

– Luvassa on kolea päivä, vain maan etelä- ja lounaisrannikoilla ylletään plussalle. Itäisen Suomen alueella satelee vielä lunta.

Meteorologilta löytyy lohduttavia sanoja loppuviikon suhteen, vaikkakin öiden lämpötilat saattavat hirvittää.

– Iltapäivälämpötilat kohoavat päivä päivältä loppuviikolla, mutta yöt ovat vielä kylmiä. Perjantain vastainen yö on viikon kylmin, etelässäkin 10–15 pakkasastetta, Mäntykannas kertoo.

Kylmästä lämpimään

Viikonvaihteen jälkeen palataan selvästi keväisempään säähän. Tulevalla viikolla Etelä- ja Keski-Suomessa kymmenen astetta voi ylittyä päivittäin. Ennusteissa näkyy jo 15 asteen lukemiakin.

– Mennään kylmästä takaisin lämpimään. Ensi viikolla Suomi on korkeapaineen alueella, ja se näyttäisi pitävän pintansa pitkään. Luvassa on aurinkoista ja ajankohtaan nähden tavanomaista lämpimämpää. Lumet saavat siinä kyytiä, ennustaa Mäntykannas.

Lue myös:

    Uusimmat