Mainos

Sää muuttuu sunnuntaina poutaisemmaksi – syysaurinko paistelee etelässä

Sää muuttuu huomenna sunnuntaina aiempaa vähän poutaisempaan suuntaan, ja etenkin etelässä saadaan paistatella myös syysauringossa.

MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että sateet ovat toistaiseksi vähenemään päin ja sunnuntain vastaista yötä kohti mentäessä sää viilenee.

– Yö on kylmä varsinkin Lapissa, jossa lämpötilat laskevat nollan vaiheille. Muualla yölämpötilat ovat viiden asteen molemmin puolin.

Huomenna sunnuntaina on Mannosen mukaan laajalti poutaa, mutta pilvistä.

– Jokunen sadekuuro tulee varsinkin maan keskivaiheilla. Etelässä aurinko voi näkyä. Illalla Lappiin leviää sateita pohjoisesta. Päivällä etelässä lämpötilat ovat 10 ja 15 asteen välillä, Lapissa jäädään 10 asteen alapuolelle.

Maanantaina Suomea lähestyy taas uusi matalapaine.

– Maanantaina maan keskivaiheilla tulee sadekuuroja ja Suomea lähestyy maan eteläpuolelta matalapaineen keskus, jolloin tuulet voimistuvat. Illalla sateita yltänee Kaakkois-Suomeen, josta sateet leviävät tiistaina maan keskiosaan. Lämpötilat ovat 10 asteen vähän molemmin puolin. Kaikkein lämpimintä on aivan etelässä.

Pitkän ajan ennuste enteilee aiempaa kuivaa kautta

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n eilen antaman kuukausiennusteen mukaan Pohjois-Euroopassa korkeapainesää näyttäisi olevan lähviikkoina vallitseva, ja parin seuraavan viikon aikana osassa Suomea olisi jopa keskimääräistä kuivempaa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja