Sää ajaa Sideways-festivaalin katastrofin partaalle – lavoja suljettu turvallisuussyistä

Sideways-festivaalin seitsemästä alkuperäisestä lavasta kolme on jouduttu sulkemaan kokonaan. Lähes kaikki esiintyjät pääsevät kuitenkin nousemaan lavalle lauantain aikana. 

Sideways-festivaali tiedottaa, että sääolosuhteista johtuvista turvallisuussyistä festivaalin Sideways Stage-, Alley Stage- ja Plaza-lavat suljetaan loppupäiväksi.

– Vaarallisiin lukemiin yltynyt tuuli ja rankkasade estävät lavojen käyttämisen turvallisina esiintymispaikkoina. Kaikki kolme lavaa suuntaavat etelään, minkä takia ne keräävät muita lavoja enemmän sadevettä ja kaikkein rajuimpia tuulenpuuskia, festivaalin Facebook-sivuilla kirjoitetaan. 

Tiedotteessa kerrotaan myös, että ohjelma jatkuu Park Stage, Warehouse, Kellohallin Lihadisco ja Suvilahden Kattilahalli -lavoilla. Suvilahden Kattilahalli liittyy osaksi festivaalia.

Festivaali huomauttaa, että sisälavojen kapasiteetti on rajallinen, ja että sisään pääsee saapumisjärjestyksessä, tai kun tilaa vapautuu. 

Lavojen sulkemisesta huolimatta kaikki ulkomaiset esiintyjät ja lähes kaikki kotimaiset esiintyjät pääsevät nousemaan lavalle lauantain aikana. Artisteista ainoastaan Iisa, Seksihullut ja Pariisin kevät joutuvat perumaan keikkansa kokonaan. 

Sääongelmat alkoivat jo eilen, kun festivaalin vetonaula PJ Harvey joutui aikaistamaan keikkaansa useilla tunneilla rankkasateen uhan vuoksi.

Lisätietoa festivaalin muutoksista Facebookista ja Sidewaysin nettisivuilla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja