Ruuan hinta laskee rytinällä – myös S-ryhmä ja Suomen Lähikauppa alentavat hintoja

S-ryhmä on ilmoittanut uusista hinnanalennuksista. Yli 400 tuotteen hintaa on laskettu tänään Prismoissa ja S-marketeissa. Myös Siwat ja Valintatalot aikovat alentaa 150 tuotteen hintoja.

S-ryhmän mukaan alennukset on tehty asiakkaiden toiveiden mukaan. Nyt laskevat muun muassa monien vähärasvaisten jauhelihojen, täysjyväruisleivän, salaattien, raejuuston, maustamattomien jogurttien ja pähkinöiden hinta.

"Halpuuttaminen" alkoi tasan vuosi sitten Prismoista, kun yli 400 tuotteen hinta laski. Kuluneen vuoden aikana yli tuhannen tuotteen hintaa on alennettu, pääosin Prismoissa ja S-marketeissa.

Esimerkiksi Oltermannin hinta laski vuosi sitten 4,95 euroon, nyt sitä myydään Prismassa 4,79 eurolla. Reissumiehen hintaa tiputettiin vastaavasti 0,39 euroon, nyt sitä saa Prismoista 0,28 eurolla. 

Siwat ja Valintatalot mukaan hintakisaan

Myös Keskon omistukseen siirtyvä Suomen Lähikauppa alentaa hintojaan ensi kuussa. Kauppa vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Siwoissa ja Valintataloissa alenee noin 150 tuotteen hinta, kun hintoja seuraavan kerran tarkistetaan helmikuussa.

Halpenevien tuotteiden joukossa on yhtiön mukaan esimerkiksi lihajalosteet, maitotuotteet, valmisateriat sekä hedelmät ja vihannekset.

Kesko puolestaan ilmoitti eilen alentavansa parin tuhannen tuotteen hintoja. Eniten alennuksia on K-Citymarketeissa ja K-supermarketeissa, missä alennetaan 1350 tuotteen hintaa. K-marketeissa 550 tuotteen hintaa tarkistetaan alaspäin.

Marttila: Alammeko repimään sikojen häntiä? 2:02

Lue myös:

    Uusimmat