S-Pankki varoittaa: Liki 2 miljoonan asiakkaan pankkisovelluksen päivitykset toimivat vain tietyissä käyttöjärjestelmissä

S-Pankin häiriö paljastui valkohattuhakkerin ansiosta – asiakkaat pääsivät käsiksi toisten tileihin 4:09
Katso video syyskuulta: S-Pankin häiriö paljastui valkohattuhakkerin ansiosta – asiakkaat pääsivät käsiksi toisten tileihin.

Tietoturvaongelmien kanssa kamppaillut S-Pankki kehottaa asiakkaitaan tarkistamaan S-mobiili-sovelluksensa turvallisuuden. S-mobiili on käytössä liki 2 mijoonalla asiakkaalla.

S-Pankki kertoo verkkosivuillaan tehneensä toimenpiteitä, joilla pyritään tekemään S-mobiili-sovelluksen käytöstä turvallisempaa.

– Kehitämme S-mobiilia aktiivisesti vastaamaan alati muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin. Kehitystyössä meille on erityisen tärkeää, että S-mobiilin käyttäminen on turvallista. Varmistathan, että laitteesi tietoturva on ajan tasalla ja laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon, kerrotaan S-Pankin verkkosivulla.

S-ryhmän kaupan ja S-Pankin palvelut yhdistävä S-mobiili-sovellus on käytössä yli 1,9 miljoonalla asiakkaalla.

S-Pankin mukaan sovellus toimii jatkossa iPhone- ja Android-älypuhelimilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS 12 tai Android 8.0 tai sitä uudempi versio.

– Vanhempiin käyttöjärjestelmiin ei välttämättä julkaista uusimpia tietoturvapäivityksiä eivätkä ne siitä syystä ole yhteensopivia S-mobiilin kanssa.

S-Pankki varoittaa myös huijausviesteistä, joita lähetetään nyt tekstiviestinä sekä sähköpostilla.

– Ethän anna pankkitunnuksiasi tai korttitietojasi sivustolle, johon olet saanut linkin puhelimeesi viestinä tai sähköpostitse. Jos et ole tunnistautumassa mihinkään ja saat tunnistuspyynnön, älä hyväksy tunnistautumista vaan peruuta tunnistuspyyntö.

S-Pankki muistuttaa, ettei se ikinä kysy verkkopankkitunnuksia, korttitietoja tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostiviestillä tai puhelimitse.

– Jos epäilet saaneesi huijausviestin, älä avaa viestiä tai sen linkkejä vaan poista viesti.

S-Pankin omistavat SOK ja S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat.


Lue myös:

    Uusimmat