Ryöstelevät nuorisojengit kylvävät pelkoa Espoossa – poliisille useita ilmoituksia parissa viikossa

Väkivaltaisesta nuorisojengistä useita rikosilmoituksia Espoossa - poliisi kertoo, mitä nuorten rikosaallolle on tehtävissä 10:55
Komisario Hannu Väänänen kertoo MTV Uutiset Livessä, millä tavoin nuorisojengi piinaa Espoota.

Ryöstelevät nuorisojengit kuohuttavat Espoossa ja Kauniaisissa.

Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että parin viikon sisään on tullut seitsemän ilmoitusta ryöstelevästä nuorisojoukosta. Ilmoituksista neljä on tehty Kauniaisissa.

Sosiaalisessa mediassa on käyty runsaasti keskustelua tapauksista ja varoiteltu lapsiin kohdistuneista ryöstöistä.

Yhden kirjoittajan mukaan esimerkiksi kauppakeskus Sellon läheisyydessä lauantai-iltana kymmenen hengen ulkomaalaistaustaisen nuoren joukko pakotti 13-vuotiaan antamaan kaikki rahansa.

Kirjoittajan mukaan ryhmä kantoi mukanaan muovikuula-asetta. 

Tamperelaisen Tiinan pää oli välissä, kun tuntematon nainen hakkasi taksin ovella – raju pahoinpitely päätti yön juhlinnan 0:32
Tamperelaisen Tiinan pää oli välissä, kun tuntematon nainen hakkasi taksin ovella. Video ei liity tähän juttuun. 

Poliisi ei tiedä, ketkä joukkoon kuuluvat

Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa epäiltyjen nuorten henkilöllisyyksiä, mutta se vahvistaa tapauksista tehdyt rikosilmoitukset.

Tarkkaa tietoa jengien lukumäärästäkään ei ole, eikä sitä, onko kyseessä yksi yhtenäinen ryhmä vai esimerkiksi kaksi erillistä joukkiota. Epäillyt ovat kuitenkin tiettävästi alaikäisiä.

Poliisin mukaan Espoossa on ollut tämän vuoden aikana poikkeuksellista nuorten häiriköintiä, ja vastaavia tapauksia on ollut kuluneen vuoden aikana useita.

MTV kirjoitti aiheesta myös viime elokuussa.

Tuolloin 16-vuotiaan pojan äiti kertoi, kuinka seitsemän hengen poikajoukko ryösti pojan huput kasvojen eteen kiristettynä. Poika kertoi, että ryöstäjillä oli mukanaan myös nyrkkirautoja.

Lisää aiheesta pian MTV Uutiset Livessä – haastattelussa poliisi, joka kertoo lisää nuorisojengien tilanteesta tällä hetkellä. 

Lue myös:

    Uusimmat