Mainos

Rynnäkkökivääri ja muut arvotavarat kadonneet samasta komppaniasta

Porin prikaatista lokakuussa kadonneet koulutusvälineet ja viime viikolla kadonnut rynnäkkökivääri hävisivät samasta komppaniasta. Tutkinnanjohtajan mukaan tapaukset eivät kuitenkaan näillä näkymin liity toisiinsa.

Porin prikaatista viikko sitten kadonneen rynnäkkökiväärin löytyminen alkaa olla yhä epätodennäköisempää. Näin arvioi puolustusvoimien pääesikunnan oikeudellisen osaston tutkinnanjohtaja, sotilaslakimies Heikki Kohijoki.

Tutkintoja jatkettaneen kuitenkin ainakin tammikuun loppuun. Kohijoki kertoo, että viime viikolla kuultiin kadonneen aseen haltijaa ja hänen taistelupariaan sekä kahta muuta sotilasta. Huomenna alkavat muiden leirillä olleiden todistajien kuulustelut.

Rynnäkkökivääri katosi Länsi 2/14 -harjoitukseen osallistuneesta Satakunnan jääkäripataljoonan osastosta. Leirillä oli kaikkiaan satoja ihmisiä ja tapahtumapaikan lähistölläkin ainakin 250 ihmistä.

– Kuultavia on ainakin kymmeniä. Tapausta tutkii käytännössä 1–2 tutkijaa ja kun pian ovat edessä myös joululomat, kuulusteluissa menee vielä ainakin tammikuu, Kohijoki arvioi.

Asetta ei Kohijoen mukaan välttämättä löydetä koskaan.

– On hyvin todennäköistä, että se ei ole enää ainakaan siellä, minne se katosi. Jos ase löytyy, se löytyy sattumalta jonkin muun jutun rikostutkinnan ja poliisin kotietsinnän yhteydessä. Muita keinoja ei käytännössä ole.

Aiempien katoamisten yhteyttä aseen katoamiseen tutkitaan

Maavoimat kertoi lokakuussa, että Porin prikaatista on kadonnut koulutusmateriaalia. Kyseessä olivat pimeännäkölaite ja valonvahvistin. Myös niiden katoamisesta on käynnissä rikostutkinta.

Tapaukset eivät Kohijoen mukaan ainakaan tällä tietoa liity toisiinsa. 

– Tätä on tietenkin mietitty, kun kyseessä ovat sama prikaati ja sama komppania. Kaikkia niitä noin 120 ihmistä, joilla voi olla yhteys molempiin tapauksiin, kuulustellaan. Mutta ainakaan tässä vaiheessa tutkintaa ei voida sanoa, että niillä olisi yhteyttä. 

Rynnäkkökiväärin katoamista tutkitaan törkeänä varkautena 

Niinisalon rynnäkkökiväärin katoamista tutkitaan törkeänä varkautena. 

Tutkinnanjohtajan mukaan on hyvin mahdollista, että joku ulkopuolinen on sekaantunut aseen katoamiseen ja kyse voi olla jopa tilaustyöstä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.