Maastosta löytyi riekaleita, joita epäillään kadonneen Saara Arvan vaatteiksi

Poliisi on löytänyt kadonneen Saara Arvan maastoetsinnöissä kankaanpalasia, joiden epäillään olevan kadonneelle naiselle mahdollisesti kuuluneita vaatteita. Poliisi tutkii löydöksiä.

Poliisi järjesti kuluneen viikon aikana laajat maastoetsinnät Pohjois-Savossa vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan löytämiseksi. 

Naisen uskotaan joutuneen henkirikoksen uhriksi. Rikoksesta epäillään useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista tuomittua Mika Moringia.

Vainajaa ei ole löydetty, mutta poliisi löysi Konnevedeltä Neiturin kanavan alueelta kankaanpalasia, joita epäillään vaatteiksi. 

Poliisi pitää mahdollisena, että jos kyse on vaatteista, ne ovat kuuluneet Arvalle. 

Etsinnöissä mukana ollut poliisin tutkija Antti Aamuvuori kertoo MTV:lle, että löydöksiä tutkitaan parhaillaan. Kankaanpalat ovat niin huonossa kunnossa, että niistä ei voida tällä hetkellä päätellä paljoa.

– Kyllä lähtökohtaisesti epäillään, että ne ovat vaatteita, mutta tarkempi tutkimus on erittäin hidasta ja siinä poliisin täytyy olla erittäin tarkkana. Emme osaa nyt sanoa varmaksi esimerkiksi sitä, onko kyse paidan hihasta vai housun lahkeesta. 

"Aika huonokuntoisia"

Aamuvuoren mukaan löydökset ovat "aika huonokuntoisia", eikä niitä ole kyetty tutkimaan tarkemmin maasto-olosuhteissa. 

– Varmaksi emme voi tietenkään vielä sanoa, liittyvätkö ne tapaukseen, ennen kuin saamme varmistuksen. 

– Ennen jatkotutkimuksia meidän täytyy pitää huolta siitä, että näytteet eivät pääse esimerkiksi homehtumaan tai tuhoudu poliisin käsissä. 

Poliisi on löytänyt kankaanpalasten lisäksi maastosta myös muuta sinne kuulumatonta materiaalia. Aamuvuoren mukaan löydöksiä on yhteensä arviolta noin muovikassillisen verran.

– Siellä on tavaraa, mistä voi sanoa, että ihminen on ne luontoon jättänyt. Joku voisi jopa kuvailla niitä roskiksi, mutta emme osaa vielä sanoa, liittyvätkö ne tähän katoamiseen. 

Etsintöjä jatketaan kunnes Saara löytyy

Aamuvuoren mukaan poliisi aikoo jatkaa maastoetsintöjä Saara Arvan löytämiseksi vielä myöhemmin. Työtä tehdään niin kauan kuin on tarve.

– Etsinnät jatkuvat niin kauan kuin Saara Arva löytyy.

Arva katosi Pohjois-Savon Vesannolla syksyllä 2019. Ennen katoamistaan nainen oli liikkunut "sarjasaalistajaksi" kutsutun seksuaali- ja väkivaltarikollisen Mika Moringin seurassa.

– Tutkimme vakavaa rikosta, ja omaisten kannalta on tärkeä selvittää, mitä Saaralle on tapahtunut, Aamuvuori sanoo.

Moringin epäillään liittyvän myös 28-vuotiaana kadonneen Katja Miinalaisen tapaukseen.

Löydöksestä uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Suomessa on 450 pitkän aikaa kateissa ollutta, joita ei ole löydetty 5:23
Suomessa on 450 pitkän aikaa kateissa ollutta, joita ei ole löydetty.

Lue myös:

    Uusimmat