Mainos

Ryhtyykö Honda uhrauksiin Toro Rossolla? – Red Bull tyrmää patisteluväitteet

1:51

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kiistää, että Red Bull pakottaisi tulevan moottorivalmistajansa Hondan ottamaan riskejä moottorikehityksessä tällä kaudella Toro Rosson kanssa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Red Bull vahvisti kesäkuussa päättävänsä yhteistyönsä Renaultin kanssa tämän kauden jälkeen ja siirtyvänsä Hondan kumppaniksi. Päätös oli odotettu, koska Red Bullin kakkostalli Toro Rosso kilpailee Hondan moottoreilla jo tällä kaudella.

Toro Rosso onkin Red Bullille Hondan eräänlainen koelaboratorio. Mediassa on esitetty spekulaatioita, että Red Bull pakottaisi Hondan loppukauden kisoissa ottamaan riskejä Toro Rosson autoissa luotettavuuden kustannuksella, jotta ensi kautta varten saataisiin tehoetuja.

Horner tyrmää väitteet.

– Emme patistele heitä uhraamaan Toro Rossoa. Mutta luonnollisesti on tilaisuuksia opetella ryhmän eduksi, mistä Toro Rossokin hyötyisi. Se on tietenkin sellaista, mikä pysyy avoinna. Mutta Toro Rossolla on oma taistelunsa valmistajien sarjassa, jolla on heille merkittävää arvoa.

Honda toimi 2015-17 McLarenin moottorivalmistajana heikoin tuloksin. Red Bullilla historia ei huoleta.

– Näimme Itävallassa ja Silverstonessa moottorin olevan aika lähellä nykyisen moottorivalmistajamme tasoa. Tietenkin Toro Rosso on kisannut eri downforce-tasoilla muutamilla edellisillä radoilla, Horner sanoi.

Hornerin mukaan Hondan suunnitelmat ovat vakuuttaneet Red Bullin ja siksi sopimus tehtiinkin.

– Näyttäisi, että Honda on oikealla radalla. Heillä näyttäisi olevan oikeanlaiset tavoitteet ja kohteet ja odotamme innolla yhteistyötämme heidän kanssaan siirtyessämme tähän uuteen suhteeseen.

2:44

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.