Mainos

Ruutukasvot paljastavat Huomenta Suomen kommellukset – feikattua kokkaamista ja vedonlyöntiä

MTV3-kanavan suosittu aamuohjelma Huomenta Suomi juhli maanantaina 25-vuotista menestystään.

MTV3-kanavan Huomenta Suomen pitkää taivalta kunnioitettiin maanantaina 25-vuotisjuhlalähetyksellä.

Juhlalähetyksessä nähtiin tuttuja kasvoja ohjelman eri vuosikymmeniltä ja lämpiössä he kertoivat myös kuvausten aikana sattuneista kommelluksista.

Huomenta Suomen ensimmäisiin juontajiin kuulunut Leena Pakkanen muistelee lämmöllä alun haasteita.

– Koko Huomenta Suomi -projekti on kyllä ollut ikimuistoinen. Alku oli iso ponnistus, joka piti sisällään verta, hikeä ja kyyneleitä. Onneksi saimme kaiken toimimaan ja se oli ainutlaatuista. Iso kiitos Äijälän Taunolle, joka koko ajan kannusti ja rohkaisi  meitä, Pakkanen kertoo.

Hauskana kommelluksena Pakkanen muistaa lähetyksen, jossa hän haastatteli silloista Keskustan puoluesihteeriä Erja Tikkaa puhelimitse.

– Tikka sanoi monta kertaa, että ei kuulu. No sitten minä vain huusin koko ajan kovempaa. Haastattelun loputtua huomasin, että olin istunut mikrofonin päällä. Siitä sitten sai kuulla, että tuli todistettua, että Pakkaselta tulee puhetta molemmista päistä, juontaja nauraa.

Lukuisista kokkiohjelmista tuttu Jyrki Sukula tähditti aikoinaan myös Huomenta Suomea. Rempseä kokki muistelee tiukkaa tilannetta lampaanpadan kokkaamisen kanssa.

Pommiin nukkunut mies sai eräänä aamuna hieman ennen aamukahdeksaa soiton uutispäälliköltä, että pitäisi olla ruudussa vähän yli kahdeksan.

– Minulla oli tavarat autossa ja sitten vain ajelin vauhdilla Pitäjämäestä paikalle, keskellä kaistaa vilkut päällä.

Tuossa vauhdissa lammaspataa ei todellakaan esivalmisteltu, vaan Sukula paukahti heittämällä lähetykseen kokkaamaan. Vai pitäisikö sanoa "kokkaamaan".

– Siinä minä sitten vetäisin kahdeksan minuutin suoran enkä oikeastaan edes valmistanut mitään, pyörittelin vain lammasta ja puhe kävi, Sukula nauraa.

Uskomatonta kyllä, kukaan katsojista ei huomannut, että kokki ei oikeastaan tehnyt mitään ohjelman aikana. Työryhmäkin jäi lopulta ilman aamun lammaspataansa.

Huomenta Suomen ensimmäisiin juontajiin lukeutunut Arto Tuominen paljastaa, että eräs ohjelman teon aikana lyöty veto on vieläkin kuittaamatta.

– Olen tällainen impulsiivinen luonne, niin kerran olympialaisten aikaan löin Juha Väätäisen kanssa vetoa, että montako mitalia Suomi saa. Voitin vedon kirkkaasti, mutta ei Väätäinen ole vieläkään maksanut.

Tuominen nauraakin kuittailevansa Väätäiselle vedosta edelleen aina hänet nähdessään.

– Summasta voin sanoa sen verran, että Suomen velka on pientä siihen verrattuna, hän heittää pilke silmäkulmassa.

Juontaja Lauri Karhuvaara tietää kokemuksella, että suoran aamuohjelman tekeminen on hektistä puuhaa. Yhtä yksittäistä sattumaa hän ei nosta esiin, vaan toteaa kiirettä riittävän usein.

– Monesti sitä saa 25 sekunnin varoituksella kuulla, että nyt olisi langan päässä haastattelussa se ja se. Siinä saa olla tarkkana kiireessä, että kuulee ja saa nimen oikein sanottua.

Hauskana kokemuksena Karhuvaara muistelee, miten hän sai haastattelun tiimellyksessä laulaa Harry Belafonten kanssa Island in the Sun -hittiä.

– Sitten hän tuli kymmenen vuoden päästä jälleen suomeen ja muisti minut. Kyseli, että onko minulla taas joku laulu jo valittuna?

Huomenta Suomen uudempaan juontajakaartiin kuuluva Jesse Kamras puolestaan muistelee toissakesän absurdia haastattelutilannetta. Tuolloin Kamraksella oli perjantaisin aina vieraileva juontajapari.

– Juontajaparit oli sovittu ajoissa ja minulla sattui olemaan Matti Vanhanen parina juuri samaisena päivänä, kun haastatteluun tuli Jyrki Katainen.

– Kyllä siinä piti juonnon alkuun vähän hieraista silmiä, että tässä tosiaan istuu kaksi pääministeriä ja entinen haastattelee nykyistä, Kamras muistelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.