Mainos

Ruumis piilotettiin matkalaukkuun helsinkiläisessä asuntolassa – poliisit kävivät paikalla, eivät löytäneet ruumista

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet toukokuussa Helsingin Ruusulankadulla sijaitsevassa asuntolassa tapahtuneesta henkirikoksesta.

35-vuotiasta miestä syytetään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Uhri oli vuonna 1971 syntynyt mies.

Asunnossa ollutta 23-vuotiasta naista syytetään hautarauhan rikkomisesta, pelastustoimen laiminlyönnistä ja rikoksentekijän suojelemisesta.

Teko tapahtui toukokuun 23. päivä Ruusulankadun asuntolassa 23-vuotiaan naisen asunnossa.

Raakaa väkivaltaa

Syytteen mukaan mies pisti asunnossa ensin vahvasti päihtynyttä miesuhria kaksiteräisellä juustoveitsellä reiteen. Sen jälkeen mies kaatoi pakoa yrittäneen uhrin maahan niin, että tämä löi päänsä lattiaan. Kun uhri makasi maassa, mies potki häntä kaksi kertaa päähän niin, että tämä menetti tajuntansa.

Mies löi vielä tajutonta uhria korkokengällä takaraivoon, poltti hänen vatsaansa sytkärillä ja pisti häntä kolme kertaa reiteen juustoveitsellä.

Uhrille aiheutui teosta kaularangan murtuma, verenvuotoa aivoihin sekä haava takaraivoon ja pistohaavoja reiteen. Syyttäjän mukaan teko oli törkeä, koska se tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Väkivallan jälkeen mies jätti tajuttoman uhrin makaamaan asunnon lattialle, mihin hän myös menehtyi. 35-vuotias mies ja 23-vuotias nainen poistuivat asunnosta eivätkä he auttaneet uhria millään tavalla tai hälyttäneet tälle apua.

Uhri kuoli alkoholin ja lääkkeiden yhteiskäytöstä johtuneeseen myrkytykseen ja lisäksi kuolemaan myötävaikutti väkivallan aiheuttamat vammat.

Poliisit eivät löytäneet

Haastehakemuksen mukaan syytetyt siirtelivät ruumista asunnossa ja piilottelivat sitä useiden päivien ajan. Mies ja nainen piilottivat ruumiin matkalaukkuun.

Poliisit kävivät jopa kerran asunnolla, mutta he eivät löytäneet ruumista tuolloin.

Ruumis löytyi vasta neljä päivää teon jälkeen, lauantaina 27. toukokuuta.

Epäillyt mies ja nainen otettiin tuolloin kiinni ja heidät vangittiin pari päivää myöhemmin. Mies on edelleen vangittuna, mutta nainen vapautui tutkintavankeudesta kesäkuun lopussa.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta ja naiselle ehdollista vankeusrangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.