Ruukkukukka on kevätkodin pitkäaikainen kaunistaja

Talven taittuessa kotiin halutaan vihreyttä ja värikkyyttä piristämään mieltä ja tekemään kodista viihtyisä. Ruukkukukka on helppo ja kestävä tapa kodin pikaiseen kaunistamiseen.

Oikealla hoidolla ruukussa kasvanut kukka ilahduttaa pitkään.

Esikko on kevään airut

Esikot ovat ruukkukukkien väripilkkuja, joiden runsaasta värivalikoimasta löytyy jokaiselle omansa. Pienenä ryhmänä ne ovat todellinen kevätkodin piriste.

Esikot pitävät viileästä, joten pienen totuttelun jälkeen viileä veranta tai lasitettu parveke sopii niiden sijoituspaikaksi. Ikkunalaudalle sijoitettaessa tulisi välttää patterin läheisyyttä.

Kastele esikkoa runsaasti, sillä se on luonnostaan tottunut pitämään jalat sulaneen lumen kostuttamassa mullassa. Anna kasvualustan kuivahtaa kevyesti kastelujen välillä.

Paavalinkukan koti on sademetsässä

Myös saintpauliaksi kutsuttu paavalinkukka on yksi tunnetuimmista huonekasveistamme. Se on sitkeä ja helppohoitoinen kasvi, josta on iloa pitkään. Kastele paavalinkukkaa kerran viikossa ja aina aluslautaselle. Liiasta valosta ja paahteesta kasvi ei pidä, ja lannoituksen suhteen se on vaatimaton.

Kevyt sumuttelu silloin tällöin muistuttaa paavalinkukkaa sen alkuperäisestä kasvuympäristöstä puiden varjostamassa sademetsässä. Siellä ne viihtyvät vuoren rinteillä ja vesiputousten läheisyydessä.

Erivärisistä paavalinkukista voi rakentaa oman kauniin ryhmänsä. Kukkaryhmän tai yhden kukan voi helposti tuunata piristämään kotia eri sesonkien mukaisesti.

Aurinkoinen ruukkukrysanteemi

Ruukkukrysanteemin väreissä ja muodoissa on paljon vaihtoehtoja. Pienet kerrottukukkaiset näyttävät hauskoilta ja pörheiltä palloilta. Vaaleanpunaiset yksinkertaiset kukat ihastuttavat suloisuudellaan ja isot, keltaiset kukat ovat kuin muistutus saapuvan kevään kirkkaista auringonsäteistä.

Ruukkukrysanteemi viihtyy valoisassa paikassa, mutta suojassa paahteelta. Kasvualusta tulee pitää jatkuvasti kosteana. Ruukussa valmiina olevat lannoitteet riittävät hyvin kasvin tarpeisiin. Jos kasvi pääsee nuukahtamaan kuivuuden takia, ruukku kannattaa upottaa hetkeksi veteen.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat