Mainos

Ruotsissa valtava joukkotappelu koulujen välillä – kaksi oppilasta sairaalaan

Etelä-Ruotsissa Ronnebyssä on ollut valtava joukkotappelu kahden koulun välillä tänään, kertoo Expressen. Siihen on osallistunut arviolta 100–150 ihmistä.

Joukkotappelu käytiin urheiluhallissa joulupäättäjäisten yhteydessä Knut Hahnin lukion ja Snäckebackin yläkoulun välillä. Kouluhenkilökunta yritti erottaa riitapukarit, mutta päättivät lopulta soittaa poliisin. Paikalle kutsuttiin myös ambulanssi.

Poliisista vahvistetaan välikohtaus, joka poliisin mukaan on nyt ohi.

Koulualuepäällikkö Ronny Mattssonin mukaan tappelu kesti noin 45 minuuttia. Hän myös arvioi Expressenille osallistujien määrän olleen 100–150 ihmistä, mutta määrä vaihteli osan provosoidessa vieressä.

– Joskus määrä oli noin 20 ja josku kolme, hän sanoo.

Kaksi oppilasta on viety ambulanssilla sairaalaan riidassa saatujen vammojen takia.

– On ollut huhuja veitsistä, mutta en ole nähnyt sellaisia. Kukaan ei ole saanut vammoja sellaisista.

Mattson ihmettelee tapahtunutta, sillä mitään ei havaittu etukäteen. Hänen mukaansa kouluissa oli rauhallinen syksy. Hän kuitenkin huomauttaa, että tilanteen on täytynyt kehkeytyä pinnan alla jonkin aikaa.

Ronnebyssä on ollut lehden mukaan levottomuuksia viime aikoina, mikä on johtamassa poliisiaseman uudelleen avaamiseen. Se suljettiin toukokuussa.

Illalla järjestetään mielenosoitus väkivaltaisuuksia vastaan. Koulujen välisten levottomuuksien pelätään mahdollisesti jatkuvan tässä yhteydessä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.