Mainos

Ruotsissa syyttömänä vankilassa 13 vuotta istunut Kaj Linna sai ennakkokorvauksena yli puoli miljoonaa euroa - "Se ei ole riittävä korvaus"

Ruotsissa kesällä vankilasta syyttömänä vapautunut Kaj Linna saa Ruotsin valtiolta korvauksia ennakolta yli puoli miljoonaa euroa, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter. Lopullinen korvaussumma ei ole vielä tiedossa.

Lähes 13 vuotta syyttömänä vankilassa murhatuomiotaan istuneen Kaj Linna ja hänen asianajansa keskustelivat tänään Linnan korvausasiasta Ruotsin oikeuskanslerin kanssa. Vaikka lopullinen korvaussumma ei olekaan vielä tiedossa, on Linnalle luvattu nyt ennakkona 5,5 miljoonaa kruunua eli yli 550 000 euroa.

Linna itse odottaa saavansa lopulta moninkertaisen summan korvauksia tänään ilmoitettuun korvaukseen verratuna. Linna kommentoi ennakkokorvausta kuitenkin iloisena.

– On mukavaa, että enää ei tarvitse elää lainatuilla rahoilla ja voin maksaa takaisin sen mitä olen ihmisiltä lainannut.

– Mutta se ei ole riittävä korvaus, Linna jatkoi Dagens Nyheterille.

Linna tuomittiin alunperin vankeuteen vuonna 2004 tapahtuneesta murhasta ja raa’asta pahoinpitelystä. Tuolloin Kalamarkin kylässä Ruotsissa tapahtuneessa henkirikoksessa kahdesta veljestä toinen sai tilanteessa surmansa ja toinen loukkaantui vakavasti. Vaikkei Linnaa vastaan löydetty todisteita, hänet tuomittiin todistajalausunnon perusteella.

Oikeus vapautti Linnan kesäkuussa todistajan muutettua lasuntoaan aiemmin viime vuonna.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.