Äidin epäillään pitäneen poikaansa vankina lähes 30 vuoden ajan kotonaan Ruotsissa – sukulainen kertoo, että viranomaiset sulkivat asialta silmänsä: "Kukaan ei kuunnellut minua"

3:52
Kuuntele videolta tarkemmin, miten sukulaisnainen kuvailee vankina eläneen miehen oloja.

Ruotsissa on viime päivät hämmästelty poikkeuksellista vapaudenriistoepäilyä. Viime sunnuntaina asuntoon kutsuttiin ambulanssi, josta ensihoitajat löysivät erittäin riutuneen nelikymppisen miehen,jota oli pidetty asunnossa lähes 30 vuoden ajan. Miehellä todettiin olevan vammoja, joiden takia hänet piti leikata.

Tapauksen johdosta miehen iäkäs äiti pidätettiin aiemmin tällä viikolla epäiltynä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta. Keskiviikkona Tukholman syyttäjänvirasto kuitenkin vapautti 70-vuotiaan naisen. Nainen on yhä epäiltynä, mutta kuultuaan riutunutta poikaa asiasta, naista ei enää epäillä vakavista rikoksista. joten hänet voitiin päästää vapaaksi.

Hälytyksen teki miehen sukulaisnainen, joka löysi miehen asunnolta. Hän kertoo, että mies pääsi halutessaan esimerkiksi ostoksille, mutta hänet oli henkisesti lukittu asuntoon. Mies oli pidetty lapsuudessa poissa koulusta ja hän oli ollut äitinsä vankina vuosia.

"He ovat tienneet tilanteesta"

Sukulainen on kertoo järkyttyneenä, että hän oli ollut yhteydessä viranomaisiin sukulaismiehensä tilanteesta vuosia.

– Olen turhautunut, että kukaan ei kuunnellut minua. He ovat tienneet tilanteesta, hän kommentoi viranomaisten toimintaa. 

Viranomaiset myöntävät tapauksen olevan poikkeuksellinen.

– On tietenkin merkillistä, että joku voi kadota yhteiskunnasta tai melkeinpä maan päältä näin, kuten tässä tapauksessa näyttää käyneen, tapauksesta todetaan.

Juttua päivitetty Tukholman syyttäjänviraston tiedoilla naisen vapauttamisesta kello 19.04. Muokattu otsikkoa klo 21.20.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja