Mainos

Ruotsin valtio pahoitteli Koposen lähtöä

Ruotsin elinkeinoministerin mukaan tieto TeliaSoneran varatoimitusjohtajan erosta tuli yllätyksenä myös Ruotsille.

Ruotsin elinkeinoministeri Leif Pagrotsky pahoittelee teleyhtiö TeliaSoneran varatoimitusjohtajan Harri Koposen runsas viikko sitten ilmoitettua eroamista.

Pagrotskyn mukaan tieto erosta tuli yllätyksenä myös Ruotsille, joka on ruotsalais-suomalaisen teleyhtiön pääomistaja. Pagrotsky sanoi Yleisradion Radiouutisille antamassaan haastattelussa olevansa huolissaan myös TeliaSoneran kurssikehityksestä ja toivovansa Suomen kanssa lisää keskustelua yhteisyrityksen strategiasta.

Hän haluaisi nykyistä vähemmän keskittymistä henkilökysymyksiin. TeliaSonera ilmoitti runsas viikko sitten Harri Koposen eroavan yhtiön varatoimitusjohtajan tehtävästä. Eron syyksi mainittiin erimielisyydet toimitusjohtaja Anders Igelin kanssa.

Pagrotskyn mielestä Suomen ja Ruotsin olisi vastaisuudessa keskityttävä enemmän yhtiön kehittämiseen kuin osakassopimuksen valvomiseen. Hänen mukaansa Suomesta ei ole tullut yhtiön kehittämiseen liittyviä ehdotuksia.

Suomen liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen on arvostellut TeliaSoneran osakassopimusta liian vähän suomalaiset huomioonottavaksi. Telian ja Soneran fuusion yhteydessä sovittiin, että Suomi saa neljä paikkaa TeliaSoneran hallitukseen.

Luhtasen mielestä tuolloin olisi pitänyt sopia myös Suomen osuudesta yhtiön toimivassa johdossa. TeliaSoneran osakekurssin arvo laski Tukholman pörssissä alkuvuonna lähes viidenneksen.

Pagrotsky pelkää, että yhtiöllä ei ole näköpiirissään uusia aluevaltauksia tai kasvua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.