Ruotsin tähtivahti synkkänä murskajaisten jälkeen: "Olisi pitänyt lopettaa"

Ruotsi kärsi murskatappion Englannille EM-kisojen välierissä tiistaina. Turnauksen kotijoukkue Englanti tykitti pallon neljä kertaa ohi Ruotsin kokeneen maalivahdin Hedvig Lindahlin.

Englannin 3–0- ja 4–0-maalit menivät jossain määrin ruotsalaisvahdin piikkiin. Alessia Russon 3–0-maalia on ylistetty jopa koko kisojen komeimpana osumana, mutta iso osa osumasta johtui Lindahlin lepsusta pelaamisesta. Russon kantapäätuikkaus livahti luvattoman helposti Lindahlin haarovälistä sisään.

– Kolmannen maalin päästäminen oli nöyryyttävää. En uskonut, että hän laukoo kantapäällä. Anteeksi, mutta se oli häneltä todella hieno suoritus, Lindahl totesi Aftonbladetille.

Englannin neljäs maali oli hyvinkin Lindahlin torjuttavissa. Ruotsalaisvahti sai kätensä Fran Kirbyn laukaukseen väliin, mutta torjunta oli veltto, ja pallo pomppi verkkoon.

– 4–0-maalissa yritin peruuttaa niin pitkälle pystyin. On selvää, että yritän torjua kaikki laukaukset, mutta tänään en pystynyt parempaan, Lindahl sanoi pettyneenä.

Ruotsi voitti viime vuonna olympiahopeaa. Hedvig Lindahl oli lähellä lopettamista loistavan olympiaturnauksen jälkeen.

– Jälkikäteen ajateltuna minun olisi ehkä pitänyt lopettaa, mutta se tuntui niin typerältä. Sitä haluaa lopettaa juhlaan, mutta aina ei käy niin.

Lindahl ei kuitenkaan ole vielä lyömässä nappulakenkiä naulaan lausunnostaan huolimatta, ainakaan seurajoukkueessa. Jatko maajoukkueessa on hänen mukaansa maajoukkuevalmentaja Peter Gerhardssonin käsissä.

– Jatkan pelaamista Djurgårdenissa. Jos Peterin mielestä minulla on maajoukkueelle annettavaa, saa hän soittaa. Tai sitten on aika antaa jollekin muulle mahdollisuus. Tänään pelasin, kuin se olisi minun viimeinen otteluni. Toivoin, että tulee vielä yksi ottelu (finaali). Mutta en ole laskenut enempien otteluiden varaan, Lindahl pyöritteli.

Pelin kulku

Ruotsi aloitti välierän hurjalla sykkeellä. Vain puolen minuutin pelin jälkeen Sofia Jakobsson pääsi nokikkain Englannin maalivahdin kanssa, mutta ei onnistunut pistämään palloa pussiin. Yhdeksän minuutin kohdalla Stina Blackstenius puski pallon ylärimaan. Sinikeltaiset oli selkeästi aktiivisempi ja sai aktiivisella prässillään Englannin näyttämään huonolta.

Puolen tunnin kohdalla peli kääntyi ja minuutilla 34 Beth Mead iski kotijoukkueen johtoon kääntölaukauksella rangaistusalueen sisältä. Toisen maalin Englanti teki heti toisen puoliajan alkuun. Lucy Bronze puski pallon kulmatilanteessa takakulmaan. Kaksi viimeistä maalia livahtivat helpohkosti sisään, mutta kaiken kaikkiaan Englanti otti selkeän voiton ja matkaa sunnuntain finaaliin.

Korjaus klo 10.34: Ruotsi voitti olympiafinaalissa hopeaa, ei kultaa, kuten jutussa väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat