Jo oli ME lähellä – katso, miten Armand Duplantis kutitteli maagista tulosta

ME oli todella lähellä – Armand Duplantis yritti väkevästi 625:stä 1:04
Näin lähellä seiväshirmu Armand Duplantis oli ylittää korkeuden 625 – katso kutkuttava ME-yritys.

Seiväshypyn maailmanennätys oli karvan päässä, kun Armand Duplantis lähti yrittämään Tukholman Timanttiliiga-kilpailussa korkeutta 625. Uusi ME jäi ruotsalaishirmulta kuitenkin täpärästi saamatta.

Duplantis selvitti Tukholmassa ensimmäisillä yrityksillään korkeudet 560, 580, 590 ja 600. Kilpailun ainoa kuuden metrin ylittäjä nosti vielä riman 625:een, sentin voimassa olevaa maailmanennätystään korkeammalle.

Ensimmäinen ME-yritys oli jo oivallinen, toisella ylitys oli niin lähellä, ettei se olisi voinut oikein lähempänä ollakaan. Kolmannellakin ylitys jäi vain niukin naukin vajaaksi.

Katso ylälaidan videolta, miten lähellä Duplantis oli maailmanennätystä.

Duplantis hyppäsi nykyisen maailmanennätyksensä 624 ulkoratakautensa avauksessa Kiinan Xiamenin Timanttiliiga-kilpailussa huhtikuussa.

Duplantis voitti Tukholman osakilpailun siis tuloksella 600. Toiseksi sijoittui Yhdysvaltain Sam Kendricks (590) ja kolmanneksi hänen maanmiehensä KC Lightfoot (580).

Duplantis on ollut viime vuosina seiväshypyssä aivan omilla lukemillaan. Kaikkien aikojen kakkosena on Ranskan Renaud Lavillenie vuonna 2014 hallissa taivuttamallaan tuloksella 616.

Lue myös:

    Uusimmat