ME-mies Armand Duplantisilta kummastuttava voittotulos Timanttiliigassa

2:10
Armand Duplantis hyppäsi Dohassa parhaallaan "vain" 582.

Seiväshypyn ME-mies Armand Duplantis jäi kauden viimeisessä Timanttiliigan osakilpailussa Dohassa itselleen sangen huonoon tulokseen 582. 20-vuotias ruotsalainen voitti kisan silti täpärästi.

Duplantis kohenteli helmikuussa seiväshypyn maailmanennätyslukemat hallissa 618:aan. Viime viikolla hän puolestaan hyppäsi Rooman Timanttiliiga-kisassa maailman kaikkien aikojen parhaaksi ulkoratatulokseksi 615.

Dohan seiväskilpailusta povattiin kovatasoista, mutta toisin kävi. Duplantisin ilmat olivat nyt poissa. Ruotsalainen ylitti ensimmäisillä yrittämillään vuorollaan 546, 571 ja 582, mutta sen jälkeen sakkasi. 592:sta hän epäonnistui kahdesti ja käytti sen jälkeen yhden yrityksen 600:aan, mutta rima putosi. Kisa oli siinä.

Yhdysvaltain Sam Kendricks sijoittui toiseksi ja Ranskan Renaud Lavillenie kolmanneksi. Kumpikin ylitti Duplantisin tavoin 582, jolloin järjestys ratkaistiin aiempien pudotusten perusteella. Lavilleniellä niitä oli kärkikolmikosta eniten, Duplantisilla vähiten.

Duplantis on voittanut tällä kaudella ulkona kaikki 11 kilpailuaan. 582 on häneltä sesongin toiseksi huonoin kilpailutulos: heinäkuun alussa hän voitti kisan Karlstadissa ylitettyään parhaallaan 572.

1:56
Armand Duplantis hyppäsi kaikkien aikojen kovimman ulkoratatuloksen 615 viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja