Mainos

Ruotsin rajatarkastukset ja Slovenian piikkilanka pääosassa Maltalla

Ruotsin aloittamat rajatarkastukset ja Slovenian piikkilanka-aidan pystytys kiinnittävät ennusteiden mukaan EU-johtajien huomion, kun he kokoustavat tänään Maltan pääkaupungissa Vallettassa.  

EU-johtajat jatkavat huippukokousta keskenään iltapäivällä Afrikan maiden kanssa pidetyn istunnon jälkeen. Tarkoituksena on keskustella siitä, miten yhteisiä toimia pakolaiskriisin hoidossa saataisiin pantua tehokkaammin toimeen.  

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan omatoimisia päätöksiä tehdään sitä enemmän, mitä pahemmin yhteistesti sovittujen toimien toteutus kangertelee. Aitojen pystytys ja monien jäsenmaiden aloittamat rajatarkastukset ovat asettaneet Schengen-alueen tulevaisuuden vaakalaudalle.  

Sipilän mukaan tärkeä aikaraja on kuun lopussa, johon mennessä Kreikkaan ja Italiaan perustettavat järjestelykeskukset pitäisi saada kunnolla toimimaan. Toimeenpanossa on ollut isoja ongelmia etenkin Kreikassa.  
– Ellei se tapahdu, luulen, että aika moni maa saattaa lähteä vetämään omia johtopäätöksiään Schengen-alueen toimivuudesta, Sipilä sanoo.  

– Itselleni aikataulut ovat aika tärkeitä ja aion kyllä siitä huomauttaa, että näissä pitää pysyä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.