Ruotsin poliisijohto hätäkokoukseen ampumistapausten takia – "Olemme tekemisissä hyvin kylmäveristen murhaajien kanssa"

1:22

Ruotsin pääministeri on kutsunut maan poliisijohdon hätäkokoukseen viimeaikaisten ampumatapausten johdosta, kertoo Aftonbladet.

Video: Malmön edellisen ampumisen uhriluku nousi kolmeen, tapaus liittyi rikollisryhmien ristiriitoihin.

Ruotsia on viimeisen kahden viikon aikana piinannut jengirikollisuuden aalto. Joka toinen päivä joku on menettänyt henkensä jengiampumisiin liittyvissä tilanteissa.

Pääministeri Stefan Löfven on nyt päättänyt kitkeä jengirikollisuuden lopullisesti, ja on kutsunut maan poliisijohdon pikakokoukseen keskustelemaan mahdollisista toimintatavoista. Kokous on määrä järjestää mahdollisimman nopeasti.

– Olemme tekemisissä hyvin kylmäveristen murhaajien kanssa, yhteiskuntamme ei voi hyväksyä tätä, toteaa Löfven ruotsalaislehdelle.

Erityisesti Löfven on kiinnostunut poliisijohdon mielipiteistä siitä, mitä hallitus voi tehdä jengirikollisuuden nujertamisen eteen.

Löfvenin mukaan poliisille on varattu valtion resursseista jo enemmän, kuin mitä viranomaiset ovat alunperin pyytäneet.
​​​​​​​Hän kuitenkin korostaa, että jos poliisi tarvitsee vielä lisää, asia voidaan järjestää. Hallitus on Löfvenin mukaan poliisien tukena.

– Jotkut ihmiset nauttivat kesästä, auringosta ja iloitsevat jalkapallotuloksista, ja sitten on niitä, jotka ottavat oikeudekseen kävellä kaduilla ampumassa. Me teemme lopun tälle, Löfven jyrähtää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja