Mainos

Ruotsin poliisi sulki suuren nettisivuston

Poliisi vei ratsiassa mukanaan kaksi kuorma-autollista tietokoneita ja muita laitteita.

Ruotsin poliisi on sulkenut yhden maailman suurimmista tiedostojen seurantapalvelimista, The Pirate Bayn, jonka kautta on voinut etsiä BitTorrent-tiedostoja. BitTorrent on tiedostonsiirtojärjestelmä, jonka kautta voi ladata tiedostoja suoraan toiselta käyttäjältä.

BitTorrent-tiedostoina liikkuu runsaasti laittomia elokuvia ja musiikkia, mutta sitä käytetään myös laillisiin tiedostonsiirtoihin. The Pirate Bay -sivusto aloitti toimintansa vuonna 2004, ja sillä on ollut miljoonia käyttäjiä.

Kolme alle 30-vuotiasta miestä on pidätetty kuulusteluja varten. Lääninrikospoliisin Ulf Göranzonin mukaan miehiä epäillään tekijänoikeuslain rikkomisesta tai siinä avustamisesta. Poliisi vei ratsiassa mukanaan kaksi kuorma-autollista tietokoneita ja muita laitteita, kertoo Aftonbladet-lehti.

Ruotsissa tuli viime vuonna voimaan laki, joka kieltää musiikin, kuvien ja muun materiaalin tallentamisen netistä omaan käyttöön ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa.

The Pirate Bayn sivuilla uskottiin, että sivusto on taas pystyssä muutaman päivän sisällä. Sivuilla myös luvattiin hakea korvauksia Ruotsin valtiolta, mikäli Pirate Bay osoittautuu lailliseksi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.