Ruotsin pääministeri lupaa joukkoja Natolle Latviaan

Ulf Kristerssonin mukaan on "falskia" vaatia USA:lta Ukrainan tukemista, jos Eurooppaa ei tee omaa osuuttaan.

Ruotsi on valmis lähettämään joukkoja Kanadan johtamiin monikansallisiin Nato-joukkoihin Latviassa, lupaa pääministeri Ulf Kristersson. Sälenin perinteisessä turvallisuuskonferenssissa puhuneen Kristerssonin mukaan hallitus on valmis antamaan Naton EFP-joukkoihin "supistetun pataljoonan" kokoisen joukon.

Dagens Nyheterin mukaan ruotsalaisjoukon kooksi on kaavailtu noin 800 sotilasta. Sälenin konferenssiin osallistunut Latvian puolustusministeri Andris Spruds piti Kristerssonin ilmoitusta erinomaisena uutisena.

– Naton läsnäolo Latviassa on ratkaisevaa turvallisuudellemme -- On tärkeää nähdä myös Ruotsin lippu Latviassa osoituksena siitä, että Ruotsi myötävaikuttaa alueen turvallisuuteen, Spruds sanoi ruotsalaislehdelle.

Ruotsi ei ole vielä päässyt Naton jäseneksi Turkin ja Unkarin ratifiointien viipyessä. Kristerssonin mukaan Ruotsin luonnollinen paikka on Natossa ja maalla on paljon annettavaa puolustusliitolle esimerkiksi ilma- ja merivoimien osaamisessaan.

Kristersson myös korosti puheessaan Ukrainalle annettavan sotilaallisen tuen jatkamisen tärkeyttä. 

Pääministerin mukaan on kuitenkin "falskia" vaatia Yhdysvalloilta tuen jatkamista, jos Euroopan tuki Ukrainalle ei pysy samalla vahvana.

 

Lue myös:

    Uusimmat