Ruotsin MM-pettymyksestä purkautui kohu: juniorikiekkoilijat lähtivät yöhön – "Uskomattoman tyhmää ja vastuutonta"

Ruotsin turnaus jääkiekon nuorten MM-kisoissa päättyi yllättävään puolivälierätappioon Sveitsille. Pelaajat lähtivät yöhön purkamaan pettymystään ja aiheuttivat kohun.

Ruotsin nuorisomaajoukkueessa alkoholi on kielletty MM-turnauksen aikana. Vaikka pelit loppuivat, maajoukkuetapahtuma on yhä kesken, pelaajat ovat jääkiekkoliittonsa vastuulla kunnes palaavat kotiin.

Useat Ruotsin joukkueen pelaajat lähtivät Sveitsi-tappion jälkeen yökerhoon. Sosiaaliseen mediaan latailtiin kuvia ja videoita. Joukkueen päävalmentaja Tomas Montén ei tätä sulattanut.

– Jos tämä pitää paikkansa, se on uskomattoman tyhmää, uskomattoman vastuutonta, emmekä missään nimessä hyväksy tällaista, Montén sanoi Aftonbladetin mukaan.

Monténin mukaan joukkueen linjauksista alkoholin suhteen oli puhuttu Sveitsi-tappion jälkeen.

– Kävimme asiat läpi, kun lähdimme (hallilta). Ennen kaikkea kohtasimme ison pettymyksen. Pelasimme todella huonon ottelun tärkeässä paikassa. Me edustamme Ruotsia MM-kisoissa, eikä silloin voi tehdä asioita, joita ei hyväksytä. Se, mitä kukin yli 18-vuotias tekee omalla vapaa-ajallaan, on jokaisen omalla vastuulla, mutta ei silloin, kun on MM-kisoissa nuorten joukkueen mukana, hän linjasi lehdelle.

Monténin mukaan tapahtumista on tulossa "ehdottomasti" rangaistus.

– En tiedä ketkä pelaajat ovat kyseessä. 15 pelaajaa on jo lähtenyt pois aamulla, eli kovin montaa ei ole enää täällä. Se on selvää, että jos käyttäytyy väärin, sillä on seuraamuksia tulevissa maaotteluissa, Montén sanoi eilisiltana.

Ruotsin jääkiekkoliitto tutkii asiaa ja on myös reagoinut. Pelaajia on käsketty poistamaan sosiaaliseen mediaan ladattuja kuvia ja videoita. Liiton puheenjohtaja Anders Larsson lähetti Aftonbladetille oman tiedotteensa.

– Muutamat pelaajat lähtivät ravintolaan päättyneen turnauksen jälkeen, mikä on meidän sääntöjemme vastaista juniorimaajoukkueissa. Se on sopimatonta ja olen pettynyt siihen, että pelaajamme eivät nousata sääntöjä, Larsson totesi.


Lue myös:

    Uusimmat