”Ruotsin Mestikseen” tulossa kaikkien aikojen NHL-ryntäys – SHL teki tylyn ratkaisun

SHL päätti kieltää NHL-pelaajien lyhytaikaiset sopimukset, mikä avaa ison mahdollisuuden Allsvenskanille.  

SM-liiga saa nauttia monista NHL-sopimuksen alaisista pelaajista alkukaudella. Viimeisin uutinen oli Ottawa Senatorsin Lassi Thomsonin pelaaminen Tampereen Ilveksessä toistaiseksi lainasopimuksella.

Seuraavan NHL-kauden harjoitusleirit alkavat vasta lokakuussa ja sarja joulukuussa. Farmiliiga AHL:n alkaminen on yhä hämärän peitossa.

Ruotsissa tilanne on erikoinen, sillä pääsarja SHL:n seurat ovat päättäneet kieltää lyhytaikaisten sopimuksien teon NHL-pelaajien kanssa. Sen sijaan kakkossarja Allsveskan ottaa vahvistukset avosylin vastaan.

– Seurat saavat paljon tarjouksia agenteilta erityisesti nuorista pelaajista, jotka haluavat pelata pari kuukautta ennen leirin alkua, agentti Andreas West sanoi.  

Tilanne on kuitenkin hankala, koska Ruotsi saa ainakaan tällä hetkellä ottaa yleisöä katsomoon. Se taas vaikeuttaa taas budjettien tekoa. 

Lisäongelmansa aiheuttavat pelaajien vakuutukset, jotka jäävät mahdollisesti seurojen vaikeassa taloustilanteessa pelaajien itsensä maksettaviksi.  

”Aina oma riskinsä” 

Muiden muassa Filip Forsbergin, Mikael Backlundin ja Adam Larssonin agentti Claes Elefalk myöntää, ettei NHL-pelaajien tulo Eurooppaan ole täysin ongelmatonta.

– Lyhytaikaisissa sopimuksissa on aina riskinsä, erityisesti pandemian aikana. Kukaan ei halua palata Pohjois-Amerikkaan loukkaantuneena tai sairaana.  

Ville Niemisen valmentama MODO sai riveihinsä Florida Panthersin hyökkääjän Aleksi Heponiemen ja Toronto Maple Leafsin puolustajan Jesper Lindgrenin. Joukkue ei ole tiettävästi ottamassa lisää NHL-sopimuksen alaisia pelaajia.  

Almtuna hankki Detroit Red Wingsin Gustav Lindströmin, ja Södertalje kaksikon Samuel Fagemo (Los Angeles Kings)–Axel Andersson (Anaheim Ducks).  

Sportbladetin mukaan esimerkiksi Tingsryd on hankkimassa Winnipeg Jetsin sopimuspelaajaa David Gustafssonia.  

– Allsvenskanissa on vähemmän paikkoja kuin on pelaajia, jotka haluavat pelata ennen paluuta Atlantin yli, Elefalk sanoi.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja