Ruotsin maajoukkuetähti romahti ja menetti kaiken toimintakykynsä – nyt tuli tieto uudesta käänteestä: "Henkeäsalpaavaa"

Äkillisessä sairaskohtauksessa lähes kaiken toimintakykynsä menettänyt Kristoffer Olsson on taistellut elämästään helmikuun loppupuolelta lähtien. Nyt tanskalaisseura Midtjylland kertoo loistavia uutisia Olssonin tilanteesta.

Ruotsin maajoukkuetta ja tanskalaisseura Midtjyllandia edustavan jalkapalloilijan Kristoffer Olssonin elämä koki järkyttävän romahduksen 20. helmikuuta, kun Olsson yhtäkkiä menetti tajuntansa kotonaan. 

Sairaalassa tehdyissä tutkimuksissa paljastui Olssonin kärsivän harvinaisesta sairaudesta, jonka vuoksi hänen aivoihinsa oli muodostunut useita pieniä veritulppia. Olssonia hoidettiin ja pidettiin pitkään sairaalassa hengityskoneessa, minkä jälkeen hänet siirrettiin kuntouttavaan yksikköön.

Nyt Olssonin seura Midtjylland on tiedottanut äärimmäisen positiivisesta käänteestä: Olsson on saanut takaisin motorisia kykyjään ja pystyy jo puhumaan.

– On henkeäsalpaavaa todistaa Kristofferin taistelua sairautta vastaan. Hänen positiivinen asenteensa, taistelutahtonsa ja väsymätön halunsa voittaa ovat innoituksen lähde meille kaikille, Mitdjyllandin toimitusjohtaja Claus Steinlein ylistää.

Olsson pystyy tällä hetkellä jo syömään itsenäisesti. Hän harjoittelee myös aktiivisesti kävelemistä.

– Olemme onnellisia Kristofferin puolesta ja toivomme kehityksen jatkumista, Ruotsin maajoukkueen urheilujohtaja Stefan Pettersson sanoo Ruotsin jalkapalloliiton verkkosivuilla.

28-vuotiaan Olssonin täydellisen kuntoutumisen mahdollisuus on vielä hämärän peitossa. Pelaajalla kerrotaan olevan yhä muutamia kognitiivisia haasteita, mutta häntä hoitavat Hammel Neurocenterin asiantuntijat ovat seuran mukaan toiveikkaita edistymisestä.

Olsson on pelannut Ruotsin maajoukkueessa yhteensä 47 ottelua. Seurajoukkueurallaan hän on edustanut Midtjyllandin lisäksi myös AIK:ta, Anderlechtiä ja Krasnodaria.

Lue myös:

    Uusimmat